Tehnički kutak > Garaža

Derbi Rambla 300i

<< < (5/14) > >>

Salencer:

--- Citat: steeef - 13 Rujan, 2016, 10:50:39 ---nekima se desilo u jednoj sezoni da se masina raspala,a nekima u roku 5000km..
kak god bilo,ta varalica za lambdu je jeftinija nego kad se desi sranje pa treba druga glava s ventilima,klip,pun blok i karter spene itd..
poboljsava performanse,momentniji je skuter..

mape na i.e. skuterima su svedene na minimum minimuma da bude manja potrosnja kao i zagadjenje okolisa zbog euro normi..
znaci za serijski ispuh vec je na najnizoj granici,kad se stavi otvoreni onda je to ispod minimuma,ventili celo klipa i kompletan kompresioni prostor griju se puno vise nego bi trebali,nema dovoljno goriva koje ih hladi iznutra pa se desi sranje.

--- Kraj citata ---

Ok . Vec  mi je i bilo u planu kupit to tak da cu to uzet na sljedecoj placi.. nije nesto skupo a dosta vas kaze da je obavezno..citao sam i prije o tome..

Hvala na brzim odgovorim!!

Pozz

zrakoplovac:

--- Citat: steeef - 13 Rujan, 2016, 09:20:03 ---nije razlika izmedju otvorenog auspuha i serijskog samo u katalizatoru,niti katalizator 'cuva' ventile..da je tak,kaj bi onda gorili ventili i na serijskom auspuhu na leaderima starim koi nemaju katalizator?
otvoreni auspuh nema komore i cijevi koje vode iz komore u komoru,a to nemre nadoknadit nikad niti jedan katalizator..more jedino podic dodatno temperaturu plinova u grani.
jedino s za malossi spih naisel da pisu bas da se mora stavit emulator..
svi ti auspusi za i.e. su postojali prije nego kaj su izbacili lambda emulatore ili powercomandere..a na 250 i prvoj generaciju 300cc ecua,neda se flashat mapa.
tak da nisu ni mogli pisat da ljudi stavljaju nekaj kaj ne postoji.

npr na piaggio diagnostici postoji mapa za novi rsv4 koja se flasha kad se stavi akrapovic,znaci piaggio je napravil mapu za akrapovic.

--- Kraj citata ---
E to me zanimalo, hvala!
Jel postoji neka alternativa tom malossievom tc-u?

Sent from zrakomlat

steeef:
nest mi je kao u glavi da sam prije videl neki emulator,al ne sjecam se ni di ni ko ga radil..
kak su krenuli i.e. skuteri tak su se poceli pojavljivat powercomanderi za zajebat injektor..posto se daju stelat zato su bili prilicno skupi,2-3 puta vise nego kaj danas kosta ovaj maossi emulator..tak da za relativno prihvatljive novce more se izbjec rizik od gorenja ventila..

Tomi_ZG:
Ne vidim potrebu za alternativom ak malossi radi posao,ima i PM powercomander al mislim da je skuplji dosta

steeef:
powercomandera ima dosta danas na trzistu..pm,malossi forcemaster (vec 2 generacije),bilo je i nekih manje poznatih,polini je izbacil zadnji,balki je neki dan okacil temu na forum..
powercomandera ispod 2 soma kn nema,kolko se sjecam

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju