Tehnički kutak > Garaža

Derbi Rambla 300i

<< < (4/14) > >>

zrakoplovac:

--- Citat: Tomi_ZG - 11 Rujan, 2016, 16:44:07 ---Ne bi htio coprat al meni je taj skuter sumnjiv,skuter 2013.,a gume i dijelovi 2010.,meni to jako smrdi,ajde da je godina razlike u tome al tri  :icon_scratch:

Pa onda šlampave plastike,netko je prtljao po njemu,a ovo s kliještima je vrh,ja bi im se mamice spomenuo tam di si ga kupio,mogo si bez glave ostat da se nekaj dogodilo

A gume baci u smeće i kupi nove,izginut ćeš na 6 godina starim gumama s tim skuterom

Isto tak moglo bi ti se dogodit(ubiti dogodit će ti se) samo je pitanje kad,da ti izgori ispušni ventil zbog auspuha pa će trebat generalka mašine il druga mašina,cijena boli glava,dogodilo se članu foruma s istim agregatom,rješenje je što prije ugradit malossi elektroniku koja upravlja s ubrizgavanjem

Al kad čujem di si ga kupio,taj lik je teški muljator po pričama

--- Kraj citata ---
Vjerojatno si u pravu za pregaranje ventila bez emulatora, al mene zanima da li je taj doticni clan imal katalizator ugrađen koji se dobije s akrapovicem i jel uopce ima razlike sa ili bez tog katalizatora? Vjerojatno ima zbog tog "back pressurea"?
Pitam to zato kaj,
akrapovič nigdje u uputstvima (pričamo o quasarima) ne napominje da se treba flashat ecu, ili da se treba ugradit bilo kakav power commander (emulator) ako se auspuh montira s tim katalizatorom. Kaj recimo nije slucaj dok se stavljaju "otvoreni" auspusi di izričito napominju na stranici da se mora remapirat ecu ili stavit power commander.
Jasno mi je da ekipa montira svakakve bačve bez katalizatora i to ni emulator nemre spasit, al pričamo o akrapoviču (valjda bi napomenuli za emulator).

Sent from zrakomlat

Tomi_ZG:
Ne bi se kladio da bi napomenuli,al nisam ziher jel ovaj kaj mu je pregorio ventil imao akrapa ili leolončeta,sve u svemu događa se i sa brand name spuhovima,mada većini se i ne dogodi sranje,čak ni onima sa smećem poput serđe,kucelja,dubravčića i sličnim delancima jer su to većinom kvartovski trkači po selu i do birtije pa ne naprave dovoljan broj kilometara da zgori

steeef:
nije razlika izmedju otvorenog auspuha i serijskog samo u katalizatoru,niti katalizator 'cuva' ventile..da je tak,kaj bi onda gorili ventili i na serijskom auspuhu na leaderima starim koi nemaju katalizator?
otvoreni auspuh nema komore i cijevi koje vode iz komore u komoru,a to nemre nadoknadit nikad niti jedan katalizator..more jedino podic dodatno temperaturu plinova u grani.
jedino s za malossi spih naisel da pisu bas da se mora stavit emulator..
svi ti auspusi za i.e. su postojali prije nego kaj su izbacili lambda emulatore ili powercomandere..a na 250 i prvoj generaciju 300cc ecua,neda se flashat mapa.
tak da nisu ni mogli pisat da ljudi stavljaju nekaj kaj ne postoji.

npr na piaggio diagnostici postoji mapa za novi rsv4 koja se flasha kad se stavi akrapovic,znaci piaggio je napravil mapu za akrapovic.

Salencer:

--- Citat: steeef - 13 Rujan, 2016, 09:20:03 ---nije razlika izmedju otvorenog auspuha i serijskog samo u katalizatoru,niti katalizator 'cuva' ventile..da je tak,kaj bi onda gorili ventili i na serijskom auspuhu na leaderima starim koi nemaju katalizator?
otvoreni auspuh nema komore i cijevi koje vode iz komore u komoru,a to nemre nadoknadit nikad niti jedan katalizator..more jedino podic dodatno temperaturu plinova u grani.
jedino s za malossi spih naisel da pisu bas da se mora stavit emulator..
svi ti auspusi za i.e. su postojali prije nego kaj su izbacili lambda emulatore ili powercomandere..a na 250 i prvoj generaciju 300cc ecua,neda se flashat mapa.
tak da nisu ni mogli pisat da ljudi stavljaju nekaj kaj ne postoji.

npr na piaggio diagnostici postoji mapa za novi rsv4 koja se flasha kad se stavi akrapovic,znaci piaggio je napravil mapu za akrapovic.

--- Kraj citata ---

Nemam katalizator , nisam to  kupovao-  posebno se naručuje i košta dosta.
Napravio sam 4000km sa akrapovićem i radim dnevno oko 70km i bar pola od toga je puni gas.

Kolko sam shvatio sad mi treba malossi TC UNIT O2 controller - lambda emulator - 98eura ?? ...kako nebi došlo do nekog sr..nja ..  - dal to poboljša preformanse ?

Hvala, pozz!!

steeef:
nekima se desilo u jednoj sezoni da se masina raspala,a nekima u roku 5000km..
kak god bilo,ta varalica za lambdu je jeftinija nego kad se desi sranje pa treba druga glava s ventilima,klip,pun blok i karter spene itd..
poboljsava performanse,momentniji je skuter..

mape na i.e. skuterima su svedene na minimum minimuma da bude manja potrosnja kao i zagadjenje okolisa zbog euro normi..
znaci za serijski ispuh vec je na najnizoj granici,kad se stavi otvoreni onda je to ispod minimuma,ventili celo klipa i kompletan kompresioni prostor griju se puno vise nego bi trebali,nema dovoljno goriva koje ih hladi iznutra pa se desi sranje.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju