90ks i 110ks isti motor i sve oko njega samo razlika u turbini i naravno niji isti ECU. 110ks ima turbo sa promjenjivom geometrijom.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Fizicki je motor isti,ali nije isti...jaci su klipovi na afnu...
A sta se tice ostatka mislim da je most od trice siri nego od duje...
@lugburz
Pa druze sto veca turbina to slabiji odziv tj veca turbo rupa tj manja snaga na niskim obrtajima sto ti citavo vrijeme pricam. Eto vidis i sam da kako si poredao turbine najveci turbo na najslabijem motoru i znas koliko je trebalo dvici TD dok joj proradi turbina.Pumpa na struju u kombinaciji sa mjeracem mase zraka i "malom" turbinom sa regulacijom geometrije koja je zato sto je mala uvijek naspanovana i spremna za reakciju daju tdi motoru tu dushu.
Ovdje pricamo o slaganju motora sa djelovima koji se nadju oko kuce u podrumu i na trafici a ti stavljas tu neke klipove sa yt nekih bolesnika koji su slozili motor sa aftermarket djelovima samo da bi snimili klip.
Ne znam koju si tu to pumpu i koju turbinu zamislio staviti na taj AFN motor i ocekivati 110ks?
Ja citavo vrijeme mislim da ti pricas o pumpi i turbini sa 1.9TD motora i tvrdim ti da od 110ks u toj prici nema nista. Mozda ti ipak mislis o nekoj drugoj pumpi/turbini pa ispravi me ako sam u zabludi.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Pa druze normalno da se nece izvuc 110ks s std pumpom od td-a,ide hidroglava od afna na pumpu od td-a s vecim elementima...i dalo bi se i s turbinom od 1z motora izvuc 110ks i zadrzat koliko-toliko malu turbo rupu samo je upitna trajnost te turbine ako nije rdparirana jer je tesko nac tricu tdi kojoj jos pise total na satu,tj. Ima ispod 300tkm...a i da se slozit vgt turbo i mehanicka bos pumpa...
A ovaj merc s videa nije slozen da se snimi ovaj video,ovaj merc vozi drift po skandinaviji,tj. Vozio je jer je sad u penziji a vozi se okas 320cdi isto karavan...123 je 3.0 24v i izvuceno je oko 600ks i vrti se preko 6k rpm...a IDI motor...