Ostalo > Razne offtopic teme :)

Alati

<< < (218/239) > >>

3alfa3:

--- Citat: Poggiali - 03 Travanj, 2023, 01:58:51 ---E ljudovi, gledam si neku kosilicu za travu, imam nekih 400m2  za kosnju

Za sad mi je za oko zapeo Powerworks i Einhell u Bauhausu...

Jel ima netko iskustva sa tim kosilicama, jel bila neka spika da einhell i parkside baterije imaju isti prihvat?

--- Kraj citata ---

400m2 na bateriju? Kaj ti nije bolja benziska? Ja imam nesto vise povrsine i ne vidim kako bi to na bateriju pokosio, cak i sa strujnom na kabel se nebi zajebavao (OK, ja imam i dio koji ima nagib i bez samohodne kosilice bi se napatio visestruko)

dario007:
Svakako si uzmi benzisku samohodnu, ovo ostalo su igračke...

Gledaj si da je čim lakša i užeg kosišta jer je takva u praksi najbolja,najlakša za manevriranje i ide najbrže. Preporuka Stihl početni model samohodna, oko 3000kn je cijena.

3alfa3:

--- Citat: dario007 - 03 Travanj, 2023, 11:08:41 ---Svakako si uzmi benzisku samohodnu, ovo ostalo su igračke...

Gledaj si da je čim lakša i užeg kosišta jer je takva u praksi najbolja,najlakša za manevriranje i ide najbrže. Preporuka Stihl početni model samohodna, oko 3000kn je cijena.

--- Kraj citata ---

Moja je mislim MDM sa Briggs & Stratton 4T motorom od 150-200ccm (kupio prije par godina, ne sjecam se modela), ima kosaru za pokosenu travu i to mi je super jer nema grabljanja, samo ju odfuram (njenim pogonom :D ) do rupe gdje imam kompost i tamo istresem vrecu kad se napuni. Btw, oko 600-700m2 je povrsina.

imo prije nje isto MDMD sa Briggs & Stratton motorom, al nije bil samohodna. Strulila je konstrukcija, al motor terao i dalje (a cistio sam ju od trave nakon svake kosnje - bila je stara i vrijeme je presudilo limariji, al motor neunistiv)

Skuzio da me jebe na nagibu kojeg kosim lijevo/desno jer je fakat velik nagib i tako mi je lakse (gore/dole bi meni bilo skoro nemoguce): zgasi se (vjerojatno zariba jer nestane podmazivanja zbog nagiba u stranu). Tera kosilica i nakon zaribavanja i to visestrukog. I to godinama bez problema. Al svaki put me srce zaboli kad zgubi snagu i zgasi se  :icon_biggrin:

Kupio ju nakon sto je stara MDMD kosilica koja nije bila samohodna totalno istrulila (šasija) iako sam ju cistio nakon svake kosnje, al, bila je stara i godine su napravile svoje.  Njen motor, isto Briggs & Stratton je docekao kraj u top stanju, neunistiv, a i ta je zaribavala na nagibu bezbroj puta

matija84m:
Sad si me malo zabrinul jer i ja uvjek kosim u nagibu. Kako kazes lakse nego ubrdo/nizbrdo ali nisam imal slucaj da zariba. Pa sad neznam jel mi nagib premal ili ima neka druga caka oko podmazivanja. Svakako ulje drzim na max uvjek

3alfa3:

--- Citat: matija84m - 03 Travanj, 2023, 11:59:02 ---Sad si me malo zabrinul jer i ja uvjek kosim u nagibu. Kako kazes lakse nego ubrdo/nizbrdo ali nisam imal slucaj da zariba. Pa sad neznam jel mi nagib premal ili ima neka druga caka oko podmazivanja. Svakako ulje drzim na max uvjek

--- Kraj citata ---

Ja se pomirio s tim, nije mi opcija gore dole jer je nagib prevelik (skoro pa bi cetveronoske morao ic gore, a i kosilica bi proklizavala na pogonskim kotacima i nebi se mogla sama kretat bez jaaaakog guranja   :icon_biggrin: ), prosla kosilica (upravo editirao gornji post) me uvjerila da to i nije neki problem, a i ova "nova" (stara vec 3-4 godine), iako mi se to kosi s logikom, al eto, praksa me razuvjerila - motor je neunistiv.

Mozda bi mogao malo pazljivije kosit na tom nagibu (malo izravnat kosilicu svako toliko da popije ulje ali, jbg, kosilica me ne vozi po cesti, samo kosi travu, ko je jebe, nek trpi, a pokazala se da moze trpit jaaaaako puno

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju