Ostalo > Razne offtopic teme :)
Alati
challenbeen:
--- Citat: 3alfa3 - 20 Travanj, 2022, 09:17:12 ---Ipak, vrhunac gluposti je ovaj kompresor iz linka (takvi inace kostaju 2000-2200kn)
Kompresor je genericki kineski kao i svi ostali, od motora, pumpe do bacve - bas sve.
https://www.mall.hr/kompresori/scheppach-uljni-kompresor-hc-100-dc
--- Kraj citata ---
ovoga imam od 50 litara, i zaj#bo sam se ko nikad na njemu. 3 za redom punjenja u komadu (npr pjeskarenje ili špricanje, odmah baca ulje) ... konstantno pravi kondezaciju u spremniku.
ive_91:
Svi sa takvim motorom su većinom smece preslabo ako iole ozbiljnije koristis kompresor
Vecina ozbiljnijih klipnih ide odvojeno motor-kompresor.
3alfa3:
--- Citat: challenbeen - 20 Travanj, 2022, 09:37:52 ---
--- Citat: 3alfa3 - 20 Travanj, 2022, 09:17:12 ---Ipak, vrhunac gluposti je ovaj kompresor iz linka (takvi inace kostaju 2000-2200kn)
Kompresor je genericki kineski kao i svi ostali, od motora, pumpe do bacve - bas sve.
https://www.mall.hr/kompresori/scheppach-uljni-kompresor-hc-100-dc
--- Kraj citata ---
ovoga imam od 50 litara, i zaj#bo sam se ko nikad na njemu. 3 za redom punjenja u komadu (npr pjeskarenje ili špricanje, odmah baca ulje) ... konstantno pravi kondezaciju u spremniku.
--- Kraj citata ---
To je samo stvar velike topline koju razvija njegova pumpa pa se radi kondenzat u spremniku, a i malo ulja tamo zavrsi - to je tako kod svih. Zato i postoji ispust kondenzata na bacvi, a za farbanje bez kvalitetnog filtera nema govora o postenom poslu.
3alfa3:
--- Citat: ive_91 - 20 Travanj, 2022, 10:19:38 ---Svi sa takvim motorom su većinom smece preslabo ako iole ozbiljnije koristis kompresor
Vecina ozbiljnijih klipnih ide odvojeno motor-kompresor.
--- Kraj citata ---
Cak i nisu preslabi, pune sa preko 200l/min na tlaku od 6-8 bara (dvoklipni od 3KS), za amaterske poslove sasvim OK (ispuhivanje, pumpanje guma, zracni pistolj, klamerica itd).
Nisu za konstatni rad jer se pregrijavaju, al ako rade par minuta pa imaju odmor od 5-10min - sasvim su OK.
challenbeen:
imaš li neki kvalitetniji filter na umu a da ne dođe sad 1000+ kn?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju