Društveni kutak > Susreti, putovanja, putopisi..

Vožnje izvan kvarta - samo extremno!

<< < (9/292) > >>

Corector:
Trip 3 - 17.7.2016. - Breze - 418km

Konačno je stiglo ljeto i stabilno vrijeme, a to je prilika da se uputim prema moru i provozam meni najdražim cestama. Ovaj đir je zapravo bio zamišljen kao neki kraći, normalniji, s obzirom da je bilo oko 13h, vožnja do Karlovca je čist ok. Tu nisam bio sam, Suhi s pežom SF1 i ditek s Srkom 150. Brzo smo stigli do KA i šta sad? Suhi provali "idemo do mora", ja kažem može, ditek bi nebi, iznenadili smo ga.
Nemamo baš mnogo prilika zbog više faktora koji se moraju poklopiti, pa Suhi i ja pičimo dalje preko Duge Rese na Josipdol, Senj, Novi Vinodolski i natrag po prvi put preko Breza na Ogulin, e to je ludnica što reći. Ponovno dolazimo u Josipdol i istim putem se vraćamo doma.

U Karlovcu je mačak prekontrolirao pile  :toothy12:

I eto nas na Vratniku iznad Senja

Nakon Senja odsjedamo u Novom Vinodolskom

I nedugo zatim krećemo natrag, odmah iznad NV počinje uspod za Breze

Par minuta kasnije i već smo negdje u oblacima

Uspon je dug i neprekidan, cesta dobra, a kada krene spust onda je za :drkdrk: traje i traje i traje, predobro nešto

I gotova vožnja za taj dan

Corector:
Trip 4 - 22.7.2016. - Karlobag - 515km

Par dana kasnije opet pičim prema moru, ovaj put idem do Karlobaga.

Klasika preko Pisarovine

Do Karlovca

I dalje prema Josipdolu, a odavde počinje vožnja

Ovdje ekipa ulazi u tunel Mala Kapela, a ja nastavljam po sepertinama

Nije lako doći ni do vrha Kapele

Stigao i ovaj put iznad Senja

Karlobag

Ovdje je pao plan da moram proći i tom cestom koja ide do Gospića, nekom drugom prilikom

Magistrala jede gume

Nakon Karlobaga, vratio sam se istim putem po magistrali i otišao do Jablanca i Stinice gdje sam se hitio u more

Dalje sam nastavio putem kojim sam i došao, Senj, Josipdol, KA, Pisarovina, ZG.

Corector:
Trip 5 - 23.7.2016. - Breze - 409km

Nakon jučerašnjih 515km, rado se odazivam na ovaj đir, Suhi i Tomi su zainteresirani za vožnju, dobro raspoloženje je tu i spremni smo da zajedno haračimo po šumama s našim motornim pilama. Relativno smo kasno krenuli, u 14h iz Zga, ali to nas ne spriječava jer je prilika sada ili "neki drugi put."

Tankiranje i gas preko Pisarovine na KA, pa dalje na Josipdol

U međuvremenu je Tomi pokupio osu, koja mu je ušla iza vrata ispod majice i izbola ga 3x valjda. Nakon kratke pauze i liječenja na cesti, shvatili smo da je otporan na takve pi*darije, pa smo nastavili dalje. Prešli Kapelu i nabacili jednu fotku.

Izgasirali do Senja i zabilježili još par slika prije negoli se pile raspadnu

S obzirom da je cilj dostignut, složili smo se kako ne bi žalili da ih samo gurnemo nogom u more  :toothy12:

Dalje smo produžili do Novog Vinodolskog, gdje smo malo pogubili živce tražeći jedan restoran, ali dobra pizza na drugom mjestu je obuzdala loše raspoloženje :laughing7:

Ovdje smo prvi put vidjeli za gljivu i airbox istovremeno, i ponijeli smo sa sobom iz dalekog nam svijeta ovu dragocijenu informaciju  :icon_thumright:

Tankiranje u Novom Vinodolskom i pripreme za povratak u 20:00h

Vožnja prema mjestu Breze

Dalje nemam ništa, bilo je predobro da bih slikao, tako da zabilježavam kilometražu tog dana pri povratku doma

Corector:
Trip 6 - 13-20.8.2016. - Makarska ~1500km

Ovo je bio vrhunac od doma, radi se o 4 dana vožnje:

-ZG, KA, Slunj, Plitvička Jezera, Korenica, Gospić, Karlobag, Starigrad, Benkovac, Vodice

- Vodice, Zadar, Dugi Otok skoro cijeli, Zadar, Vodice

- Vodice, Šibenik, Primošten, Rogoznica, Marina, Split, Omiš, Makarska, Omiš, Split, Seget Gornji, Vrpolje, Šibenik, Vodice

- Vodice, Benkovac, Starigrad, Senj, Josipdol, Karlovac, Pisarovina, Zagreb

Kapelica kod Karlovca, ovdje sam mislio ići prečacem prema Slunju,  međutim kasno sam se sjetio, skretanje je mnogo ranije  :toothy12:

Korana, tik do Plitvica

U Korenici, ovdje skrećem s D1 ceste koja mi je bezvezna, i idem prema Gospiću i Karlobagu

Kakav preporod  :notworthy:

:notworthy:

:notworthy:

Gospić nisam stigao slikati, ali barem nešto jesam

Nazire se Velebit

Izbio na Vrh

Pogledi su očaravajući

Magistrala se jedva vidi

Vidi se i Zrće  :toothy12:

Corector:
U Karlobagu

Nemam komentara što ovdje počinje do Starigrada, ebo lunapark

Ima jahanja po magistrali do Benkovca

Drugi dan, nema stajanja piči se dalje, ovaj put u dvoje na Dugi Otok

Malo sam skretao na stazice iako su glavne ceste super

Pogled prema pučini očarava, kad bi samo Talijani znali s kakvom sam škatulom starom 13 god. došao nadomak Italije ;D

I sad ides dosta strmom i neravnom stazicom da bi poljubio znak koji je tek dole na kraju

Evo znaka

U povratku sam ocekivao da će se sve spušiti, međutim sve je ok bilo

Dugi Otok ima prjbn ceste, brutala, sve je nekako blizu i vidljivo, a daleko je

Uzgajalište ribe

Mjestašce Sali

Wtf

Ovdje parovi slažu neke kombinacije što ih motivira da se vrate dogodine i da provjere jel sve na svom mjestu

Nisam imao gipsa da to riješim na svoj način, ali valjda bude dogodine  :toothy12:

Tu sam uskočio u more, gdje je prijelaz na tamniju boju tu su klifovi, dubina naglo opada na nekih 90m ispod mora  :toothy11: Nije mi bilo baš svejedno

Slano jezero u depresiji koje nastaje namlaćivanjem valova kada puše jugo, relativno je blizu mora.

Rekli su mi da nema riba, samo kozica, međutim slika govori drugačije, i nisam plutao s lakoćom, očekivao sam veći salinitet

Žao mi je što ove litice nisam stigao posjetiti

Ali sam uspio doći do sjevernog dijela otoka, plaža Sakarun je jako lijepa, čisti pijesak je u moru

I jbg prošao dan, idemo nazad, kajem se što nisam prenoćio

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju