Tehnički kutak > Garaža

Gilera Runner sp 50 Black Soul

<< < (23/110) > >>

RunnerSukosan:

--- Citat: dario007 - 03 Studeni, 2016, 21:24:34 ---Nisam u toku,s kojim variomatima?
Ajde slikaj i ventilvar,da se vidi do kud je remen isao?
Koliko si zx-a vrtio u ubrzanju?

Odma si za razradu ubaci najteze rolice kaj imas i najvecu diznu koju imas,pa ces se spustat polako...

--- Kraj citata ---
Ma imam polini hi-speed i multivar pa cisto da usporedim kako rade na ovom kitu al naravno nakon razrade. Zx se vrtio oko 9500 kroz ubrzanje s multivarom cini mi se, a remen je naravno isao do kraja i poturpijao sam multivar malo (i serijska bolcna).
Dizna je najveca 96 i to ce garant bit previse  ;D tkd mislim pocet 78il 80. Rolice idu 6.4gr u hi-speed posto mislim da ce mu to bit malo tekse jer trazi lakse od multivara al taman da se razradi, naravno vidit cu to sutra da sad napamet ne govorim. I mislio sam mu u prvi tank zamijesat 2% uz uljnu za svaki slucaj.

Corector:
Nema smisla ubacivati najteze rolice jer je tek tada motor najvise opterecen.

Stavi gram, gram i pol teze i dobro.

Toliko se pazi oko razrade, da se pretjeruje, a svima zacvika kad je motor razradjen  :toothy9:

RunnerSukosan:

--- Citat: Corector - 03 Studeni, 2016, 22:10:31 ---Nema smisla ubacivati najteze rolice jer je tek tada motor najvise opterecen.

Stavi gram, gram i pol teze i dobro.

Toliko se pazi oko razrade, da se pretjeruje, a svima zacvika kad je motor razradjen  :toothy9:

--- Kraj citata ---
Ma zato kazem necu bez veze bubat dok ne vidim sutra, imam 6.3gr i 6.4gr .
Po tome bi trebala dizna 70.4 dizna al vidim da si to izbrisao   :icon_biggrin:
Mislis da nema potrebe u prvi tank malo jace zamijesat?

dario007:
Slikaj definitivno sto si radio s multivarom i opisi,sta si dobio i izgubio,kakve su razlike s bolcnom itd...
Opisi koja je krajnja s kojim,kakav je start,drze li linearno okretaje itd...

Nije najvise opterecen ako ce pravilno razradivat i drzat se gasa do pola i manje...

Corector:
Samo pomalo, zna se kako ide razrada. Rad u leru i potpuno hladjenje jedno 3x se podrazumijeva, kao i jaca mjesavina.
Ono za vecu diznu je preporuka proizvodjaca 7-10%, naravno sve se mora nadzirati kako bi situacija bila pod kontrolom, medjutim obrisao sam jer se tice serijskog motora, odnosno ako se samo stavi kit na taj setup, pa da ne pisem dalje.

Makar nikad necu zaboraviti majstore koji su dosta brzo poceli junacki goniti masine, ali eto, ne preporucuje se jer karike ne nalijezu punom povrsinom na stjenku cilindra pa moze doci do pregrijavanja i pucanja. 

S razradom treba polako, i postepeno, zatim od kratkotrajnog dodavanja i oduzimanja punog gasa polako produzavati to vrijeme maksimalnog opterecenja. Tu akciju treba odigrati od nekih 100km, a vec nakon 300km koje jedva docekas, fino zalegnes i spicis jedno 400km da se sve spusi. Barem sam ja tako radio i nikad problema. Uvijek nastanu blize 10tkm kad zvekne iglicasti u klipu, ili pukne karika  :laughing7:

S polinijem bi trebao imati pad okretaja na nekih 70, 80kmh i manju krajnju brzinu, odnosno multivar bi morao biti bolji.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju