Kako je nexie naveo i objasnio, ista stvar se događa sad kod mene nakon stavljanja SBK na bev500.. grana i top su od LeoVincea te su bas napravljeni za master 460ccm mašine i sve idealno odgovara, međutim auspuh kao takav je protočan i otvoren te osiromašuje znatno smjesu, pri puštanju gasa i padom broja okretaja na 3-4 tisuce (odprilike bi tu negdje bilo pošto nemam na satu okretaje) dolazi do 3-4 uzastopne eksplozije iz auspuha i plamen baca do pola metra i samo u tom slucaju dolazi do pucanja, tokom voznje ili startanja ne puca ništa. Motor sad ima 21 000km 2004 godina, kupio sam ga od prvog vlasnika sa nekih 18tkm i ne vjerujem da su štelani ventili, pa me zanima u slučaju da se naštelaju ventili i pucanje ne smanji, moze li se podesiti kako smjesa pošto nemam karburator već IE? Naravno to bi sve radio u servisu, nebi se ja igrao s tim.. sa serijskim auspuhom nisam imao problema, do jučer sam se sa serijskim vozio i nisam čuo nikakve detonacije iako je dosta zagusen serijski pa je teže i primjetiti tokom same vožnje ili je ne zamjetno.. svaki korisni savjet bi mi dobro došao. Iz SBK nije izvađen db-killer iliti prigušivač, jako lijep zvuk ima pa bi ga volio ostaviti na motoru ukoliko se može uskladiti da ne šteti mašini.