Općenito > Propisi
Poklanjanje skutera
keki22:
Ekipo prvo isprike ako je tema na krivom mjestu.
Ovako nedavno sam polozio vozacki.
A ujna mi zeli pokloniti skuter koji stoji u garazi nekih 3-4 godine.
Radi se o Peugeotu SF2 koji glasi na ujnu sad kako bi ja sad to prebacio na sebe.
Skuter nikad nije ni odjavljen vjerojatno je i dosla ona kazna.
Ja se bas ne razumijem puno u motore samo znam za ovog koji je model i da stoji u garazi 3-4 godine.
Mene zanima:
Kako bi ja njega najlakse prenio na svoje ime da mi ga je sto lakse registrirat i da mogu sa njim po gradu se polako vozit. (ljeto je pred vratima)
I da zanima me kolko ce to mene sve kostati taj prijenos pa registracija tablice i svi ti porezi...
Isprika ako je tema zapoceta ili je na krivom mjestu.
Nisam bas strucan u ovome pa mi je svaki savijet dobrodosao.
ljubo46:
Napravite kupoprodajni ugovor i gotovo. Jer svejedno nema prepisa za skutere. Sve sto moras poslije toga je regat i vozit. Trosak od kojih 100eura sve ukupno.
keki22:
--- Citat: ljubo46 - 02 Lipanj, 2016, 00:42:09 ---Napravite kupoprodajni ugovor i gotovo. Jer svejedno nema prepisa za skutere. Sve sto moras poslije toga je regat i vozit. Trosak od kojih 100eura sve ukupno.
--- Kraj citata ---
Hvala ti puno na odgovoru. Daj mi reci hocu li onda morat i kaznu platit sto je registracija istekla a skuter nije odjavljen?
Kolko sam shvatio napravim kupoprodajni ugovor i odem onda na policiju sa tim? Pa poslje tehnicki i registracija
martin gpr:
ne prvo neka ujna ode odjaviti vozilo i vratiti tablice i vidjeti dali ce dobiti kakvu kaznu e zatim vi napravite kupoprodajni ugovor koj kosta od 50-100 kn ovisno gdje zatim ti kao novi vlasnik odmah odes na poreznu upravu da dobijes papiric da si bio tamo ali neces morati nista platiti jer nema poreza na 50 ccm e zatim sa svojom osobnom i prometnom od motora i motorom i sa 1000 kuna odes na tehnicki na tehnickom ces ostaviti 850-900 kuna i zatim kada obavis tehnicki ides na kiosk po one sta se ljepee jojj nemogu se sjetiti sad kak se zove i to mislim da je 50 kn i onda odes na policiju s tim papirima i sa tim sta se ljepi i ona ti na policiji stisne zig u novu prometnu i onda se vratis na tehnicki po tablicu i namontiras ju i natocis za ostatak goriva i samo gas :icon_thumright:
zvonkec92:
državni biljegi su oni što se ljepe
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju