Općenito > Propisi
sve OK osim vozačkog !
Patr1k747:
Prijatelj ima skuter i sve uredno ( rega,kaciga,normalna voznja ) ali nema vozacku i maloljetna je (ja mislim da to nema veze sto je maloljetan , posto se AM moze polagati s 15 g ) .
Pa sada me zanima neki kazu da je kazna 5-20t kn , neki da ce dobiti samo opomenu . Mene zanima da li netko zna nesto o tome iz iskustva , i da li je moguca zabrana polaganja na nekoliko g. , navodno je prije tako bilo ?
s tim da smo u sjevernoj Hrvatskoj , jer u dalmaciji i Istri je sve to lezernije , tamo niti kacige niti rege i nikome nista , policija normalno samo prode dalje .. Vidim svaku godinu nekoliko takvih prizora kada se ide ljetovati :(
Luka Sokol 46:
Mene zaustavili jos dok sam bio maloljetan, prije odprilike kojih 4-5 godina je to bilo, naravno imao sam kacigu, skuter regan i normalna voznja (jos su blokade bile gore pa da sam i htio divljat nisam mogao :toothy12: )
Zaustavi on mene, trazi me prometnu i vozacku, rekoh prometnu imam vozacke nemam, trazio me ime i prezime i zapisao je ime i prezime na nekakvi papir i vidio sam da je bila tabela na tom papiru i pisalo je vec par imena i prezimena, vjerojatno evidencija o zaustavljanju ili sta je to vec bilo nez, uglavnom zapisao mi podatke, do danasnjeg dana nije nista doslo doma, ni opomena ni kazna ni nista, i nisam imao nikakvih problema kada sam na policiji vadio vozacku, nitko me nije nista ni pitao za to tako da..
To je moje iskustvo sa policijom bez vozacke, tako da ce vidit sta ce bit
ivano_007:
--- Citat: Patr1k747 - 31 Svibanj, 2016, 22:18:32 ---s tim da smo u sjevernoj Hrvatskoj , jer u dalmaciji i Istri je sve to lezernije , tamo niti kacige niti rege i nikome nista , policija normalno samo prode dalje .. Vidim svaku godinu nekoliko takvih prizora kada se ide ljetovati :(
--- Kraj citata ---
S tim se moram složit :icon_biggrin:
Već sam pisao jednom na forumu kako sam s Baotianom uspio proći regu. Prvo smo ga palili pola sata dok nije upalio, pa je onda išao 70km/h, pa kad bi uključili žmigavac onda bi prednje svjetlo radilo u ritmu žmigavaca (kratki spoj u onoj komandi na volanu), nije se mogao izgasiti (otišla brava)... Čovjek se na tehničkom oznojio dok smo ga uspili poslikat i proć valjke. To je bilo ima već ohoho godina (s obzirom da sam ga kupio 2005. godine), prijatelj baš nekidan s xenonima i angel eyesima prošao bez ikakve komplikacije. Tako kad vidim da pišete da kod vas gledaju kakve su vam gume, farovi i te gluposti, mislim da me zaje#av$te :icon_thumright: Onda kad vidim da vam policija mjeri buku auspuha i stavlja vas na valjčiće uz cestu... Kod nas je očito ona old school "prometna i vozačka" i vozi dalje.
onil94:
Mene su u zagrebu haltali sa 16g na vrhu svoje ulice, kaciga regan, jedino nisam imao papire kod sebe pa je stari dofurao. Dobio sam poziv na sud i dobio sam samo 3mj ukur, sto znaci nakon polaganja B kategorije sa 18g nisam smijo vozit skutere sljedeca 3 mj. Nista strasno u mom slucaju.
Tomi_ZG:
Frend je dobio godinu dana u Gulagu,al on je bio punoljetan,ovaj tvoj će dobit 2-3mj. Lepoglave
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju