U vezi zazora karika:
Upravo sam nasao u garazi moje stare karike koje su napravile 9500km i izmjerio im zazor u mojoj prvoj replici koja je cviknula sa samo 1500km. Za izmjenu karika u uputstvu kita pise da se radi kada zazor bude 0.70-0.80mm. Ove karike imaju izmedju 0.20 i 0.25, a to je cak gornja granica koju nove karike trebaju imati.
Ovaj klip i karike koje su sada u skuteru imaju 13000+km i pretpostavljam da je zazor debelo ispod kriticnog pa odustajem od ideje da kupim nove i u proljece ih stavim.
Toliko o trajanju MHR Replike 70
Ne kužim... Od čega su stare karike, a koju sad imaš termo?
Očeš reć da replika ne valja...?
1. imao sam prije ovog kita isti takav, ali je cviknuo zbog orig. fergazera i narda
2. ovaj kit koji sada vozim ima oko 23 tisuce km od kojih 9500 sa prvim karikama, a ostalih13000+ sa drugim klipom i karikama (nije trebalo mijenajti, ali sam to napravio)
3. izmjerio sam zazor prvih karika iz trenutnog kita koje imaju 9500km. Za mjerenje sam koristio prvi zacvikani cilindar
4. replika ima karike koje su jako trajne jer im je zazor nakon 9500km kao i kad su bile nove - do 0.10mm veci, ali i dalje u toleranciji cak i novih karika
5. ne osjetim na kitu pad performansi niti nakon 23000km - za alu (slabi)midrace kit podatak da ti pamet stane