Tehnički kutak > Garaža

Aprilia Sportcity 200

<< < (33/37) > >>

Tomi_ZG:
Trebao si stavit hipenol kak ti je Corector reko,kad se to napravi onda je to kak spada,meni su sa serijskim uljem sve te uljne vilice na skuterima premekane i jako propadaju

balki:
onda ti postane ok na "low speed compression" i "rebound" ali šta se dešava kod "hi speed compression"- skuter nemože progutat neravninu pa prenese udarac/odskoči

steeef:
sve te vilice su napravljene optimalno,nisu za trke vozit i to je jasno ko dan..da bi vilica bila idealna u svim uvjetima je nemoguce,pogotovo serijska..zato trkace imaju mogucnost stelanja i povrata i propadanja..

5w mislim da je svakak mekano,ako pise tvornicki da ide 5w,mores slobodno stavit 10w fork oil.
kaj se tice straznjih amortizera,nemres ih reparirat ko prednje,a neke polovne stare 10 godina se ne isplati kupovat i stavljat,taman da ih dzabe dobijes..
trba potrazit dal yss radi za sportcity amortizere,makar ni novi orginalni nisu tolko skupi (nedavno sam kupoval nove orginalne za bev 350)

Tomi_ZG:

--- Citat: balki - 20 Travanj, 2017, 10:36:27 ---onda ti postane ok na "low speed compression" i "rebound" ali šta se dešava kod "hi speed compression"- skuter nemože progutat neravninu pa prenese udarac/odskoči

--- Kraj citata ---
Nije tak loše,meni je ubiti jako jako dobro kad sam probao,puno je bolje nego npr. pia usd vilica,meni doslovno leti prednji kraj na jačoj neravnini,a nisu tvrde,imaju luft al to nema veze

Corector:

--- Citat: balki - 20 Travanj, 2017, 10:36:27 ---onda ti postane ok na "low speed compression" i "rebound" ali šta se dešava kod "hi speed compression"- skuter nemože progutat neravninu pa prenese udarac/odskoči

--- Kraj citata ---

Vjerovao ili ne, to se ne desava, osim na temperaturama ispod 5°C  kada je bas trkaci. Ja sam bio spreman ici do kraja dok si ne ugodim. Razlika naspram serijskog ulja 20w, a i 15w ili 10w je kriminalna. Znaci ides u zavoj a skuter oscilira. To je dobro za one rimske kocke kad se ravno vozis i za nekog tko pojma nema sto je amortizer. Ali ja sam bio sokiran kad sam ulio 20w ulje (u vise proba i kada sabijes vilicu ona se tako brzo vrati da ti izbije zube).
Recimo hipenol u zipu ne radi, premale su rupice i on je pregust da bi vilica dobro radila, tako da treba isprobavati.
Kod ovih vxr vilica jos bi trebao dodati 2-3mm pod opruge cisto da vidim kako bi jos igrao jos brzi povrat. Makar si ja povrat regulram kolicinom goriva u rezervaru, jer 12L se itekako osjeti na starom runneru jer je onda jako jako miran, a kada dodjes na rezervu onda vec ima tendenciju iskakanja iz putanje.

--- Citat: Tomi_ZG - 20 Travanj, 2017, 10:44:50 ---

--- Kraj citata ---
Nije tak loše,meni je ubiti jako jako dobro kad sam probao,puno je bolje nego npr. pia usd vilica,meni doslovno leti prednji kraj na jačoj neravnini,a nisu tvrde,imaju luft al to nema veze

--- Kraj citata ---

Da da, josls da si probao originalnu ljuljacku odmah nkon sto si probao ovo, vidio bi onda tek dojmove  :frajer:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju