Tehnički kutak > Garaža
Aprilia Sportcity 200
stipe:
evo, sinoc isprobana zvijezda, stavio san pola deca vise, nek se ima, sad su tvrde ka kamen :toothy9:
stavljeno novo ulje 5W, cak sam ga kupio u ducanu :icon_biggrin: tako da je sad sve ok :) taman koliko triba
sad stedim lovu za sljedecu investiciju - vodena pumpa, nosači motora, zadnji amortizeri, auspuh, nogare... ima posla...
ufff deklo mi nije nikako leglo...
stipe:
hm... opet vilica zajebaje...
sad je mekana, upija lipo rupe, sve ok...
ali i dalje, npr dodjem na semafor, kocim, amortizeri ostanu stisnuti... kad krenem normalno se isprave...
znam da tribaju malo ostati, ali mislim da je ovo previse
i jel se mogu zadnji amortizeri rastaviti?
stipe:
sto nitko?
nisam ga vozio par dana, kad sam sio na njega, vilica tvrda kao kamen
nakon sto sam se skoro cili naslonio na volan, vlica je propala i opet amortizer normalno radi (uz ovo gori opisano)
sto moze biti?
morpheus:
Ja bih rasturio vilicu i presložio je. Nema druge.
Poslano sa mog SM-N910F
balki:
A jbatga- ako nisi nasuo ulje za vilice nego neko nama nepoznato nitko nemože savjetovati drugo nego da rastaviš vilice i provjeriš dali je sve na mjestu pa onda nasipaš ulje za vilice željenog viskoziteta (al ne puno odstupati od tvorničkog) i onda probati.
Znam da je glup primjer krivog ulja na krivom mjestu ali u JNA dok sam bio komandir na BVP-u jedan Albanac je podmazao one polukugle kroz koje se gurne automatska puška da možeš pucati iznutra van sa uljem za kočnice i kugla je prvo škripala i išla sve teže te se na kraju nije mogla uopće micati a puška je fina poluga od cca pola metra pa zamisli frikciju... (ta kugla inače i suha klizi skroz ok)
Zadnje amortizere ti je najbolje kupiti na njuškalu- vjerujem da ćeš ih naći za 200kn par. Na mojima koje sam prije koji dan skinuo su na tvoju žalost rezana donja "oka" i navarene su "uške":-(
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju