Ostalo > Razne offtopic teme :)

E j**** TI DRZAVU

<< < (8/17) > >>

zvonkec92:

--- Citat: eladio - 17 Veljača, 2016, 16:08:50 ---imam vani rodbine ni sam ne znam.. njemacka, svicarska, amerika, kanada, australija.. svi oni tamo kukaju (to su valjda ovdje naucili) , ali zive vise puta bolje od nas i koliko znam i pratim nitko nema u planu se vraćat (niti kome to pada na pamet) :confused5:

ja da si nisam zakomplicirao zivot kreditom, zenom, klincem, nebi cekao ni sekunde  :redface:

--- Kraj citata ---
i forumom

JogFromYamaha:
Posao kod nas je jako jako tesko naci jos k tome da je placen je nemoguce naci
oni koji nadu dobro placen posao ti potvrduju iznimku

nebitno fax ili bez, ekonomija je kod nas vec od 80ih razkomadana na komade,
pojavom 90ih lihvari su i dobili mjesto za gomilanje i mnozenje

ne moze ti biti toliko niski minimalac a da bi ti on dao kunu vise, jebe mu se kak ti zivis
a i sami mozete vidjeti da postoje hrpetina firmi koji driblaju radnike na minimalcu, sef si isplacuje 30 radnickih placa mjesecno
i firma je u kur*u, naravno da je kad ju plindra druga stvar je kaj kod nas u HR zakon o radu NAMJERNO nije dobro pisan
odnosno pisan je tako da minimalac ne pokriva minimalne troskove ( u njemackoj imas socijalni minimalac koji ti garantira da si s svakim poslom mozes pokrit hranu stan i troskove pa imas zakonsko propisan minimalac koji je veci od "mjesecne kosarice" kak to kod nas lijepo zovu)
dodatno k tome imas regulativu koja svakoj gmbh ili ti ga nase dd i doo firmi naplacuje dodatni porez i namet ako zaposljava za minimalac
s time se sprecava drustveno siromasenje odnosno se sprecava da trziste samostalno orone jer ljudi nemaju kaj za trosit.

kod nas sve propada jer su place nikakve troskovi visoki i da imas firmu problem su ti imputi kad normalni covjek nema slobodnog kapitala za trosenje jer radi za 300e

naravno nacionalni sport je dizanje poreza, prireza, trosarina, posebnih poreza, pogodovanje monopolizmu i sl.
ko ne vjeruje nek si pogleda koja je razlika kod nas izmedu neto i bruto place pa nek mi veli ko je glavni donator drzavi

miha12357:

--- Citat: JogFromYamaha - 17 Veljača, 2016, 17:22:00 ---Posao kod nas je jako jako tesko naci jos k tome da je placen je nemoguce naci
oni koji nadu dobro placen posao ti potvrduju iznimku

nebitno fax ili bez, ekonomija je kod nas vec od 80ih razkomadana na komade,
pojavom 90ih lihvari su i dobili mjesto za gomilanje i mnozenje

ne moze ti biti toliko niski minimalac a da bi ti on dao kunu vise, jebe mu se kak ti zivis
a i sami mozete vidjeti da postoje hrpetina firmi koji driblaju radnike na minimalcu, sef si isplacuje 30 radnickih placa mjesecno
i firma je u kur*u, naravno da je kad ju plindra druga stvar je kaj kod nas u HR zakon o radu NAMJERNO nije dobro pisan
odnosno pisan je tako da minimalac ne pokriva minimalne troskove ( u njemackoj imas socijalni minimalac koji ti garantira da si s svakim poslom mozes pokrit hranu stan i troskove pa imas zakonsko propisan minimalac koji je veci od "mjesecne kosarice" kak to kod nas lijepo zovu)
dodatno k tome imas regulativu koja svakoj gmbh ili ti ga nase dd i doo firmi naplacuje dodatni porez i namet ako zaposljava za minimalac
s time se sprecava drustveno siromasenje odnosno se sprecava da trziste samostalno orone jer ljudi nemaju kaj za trosit.

kod nas sve propada jer su place nikakve troskovi visoki i da imas firmu problem su ti imputi kad normalni covjek nema slobodnog kapitala za trosenje jer radi za 300e

naravno nacionalni sport je dizanje poreza, prireza, trosarina, posebnih poreza, pogodovanje monopolizmu i sl.
ko ne vjeruje nek si pogleda koja je razlika kod nas izmedu neto i bruto place pa nek mi veli ko je glavni donator drzavi

--- Kraj citata ---

cuj nemoze mene niko tak malo platit kolko ja mogu malo radit...i to svaki sef zna a nikaj ne poduzima...

--- Citat: eladio - 17 Veljača, 2016, 16:08:50 ---imam vani rodbine ni sam ne znam.. njemacka, svicarska, amerika, kanada, australija.. svi oni tamo kukaju (to su valjda ovdje naucili) , ali zive vise puta bolje od nas i koliko znam i pratim nitko nema u planu se vraćat (niti kome to pada na pamet) :confused5:

ja da si nisam zakomplicirao zivot kreditom, zenom, klincem, nebi cekao ni sekunde  :redface:

--- Kraj citata ---
pa mozes ti otic radit al ko bude odrzavo zenu...ja mislim da je tu problem ili se varam?

a

eladio:
ja radim , zena radi ..stambeni kredit, djete , ovo ono.. ali guramo nekako..
ali da sam 7-8 godina "mladi" , nista me nebi drzalo da ostanem i zivim ko co`ek  :happy6:

Ps
..da idem isao bi vjerovatno negdje u aziju  :glasses9:

Pulss:
Kod mene se prosle godine u ovo vrijeme otvoria natjecaj za vatrogasca, profesionalnog al u dobrovoljnom drustvu, iako ciljam na JVP, svejedno san se prijavia.

Dakle iman zavrsenu skolu za profesionalnog vatrogasca kao jedan od najboljih u godini sa pohvalom zapovjednika, čin časnika, specijalizaciju za disne aparate i disne organe i specijalizaciju za tehnicke intervencije, polozen ispit za AVD(automatski vanjski defibrilator), puno oblacenje u manje od 30 sekundi, na psihofizickom testu u profesionaloj postrojbi od 6 vjezbi 5 san ih ima 5 a jednu jedinu 4(cooperov test), pismeni test 100%, dobrovoljno se javlja za firecombat vjezbe te spustanja sa 3 i 5 kata, odradia preko 100 intervencija u 3 godine, uz to sve se bavim sportom, ne pijem, ne pusim, iman 22 godine. 97kg na 186cm visine. I uz sve to dobia nagradu za najboljeg vatrogasca godine. (ne hvalim se nego cu sad usporedit ko je bia samonm na natjecaju  :toothy12: )

Na natjecaj se prijavila jos jedna osoba. Covik, 55 godina, 175cm, 130kg, pivski trbuh, lik je na gajbi piva i kutiji ipo duvana dnevno, okorjeli alkoholicar, poznat ovde ko najveci lopov i lazov, skoro pa nepokretan, nesposoban. Nikad nista u vezi vatrogastva nema polozeno niti je polaga. Na istom od prije navedenom psihifizickom testu od 6 ocjena 4 jedinice i 2 dvojke(lik napravia 3 trbusnjaka a sklekove nije moga radit jer kad ispruzi ruke trbuh mu je vec na podu). Pismeni ispit boze sacuvaj.

Zovu me nakon tjedan dana, Ivane, nisi dobio posao.  :toothy12:  :toothy12:
I sta da vise kazem....
Stara ih oce dat u novine i tuzit ih, al sve mi se cini da mi ni to nece nista donit.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju