Kod mene se prosle godine u ovo vrijeme otvoria natjecaj za vatrogasca, profesionalnog al u dobrovoljnom drustvu, iako ciljam na JVP, svejedno san se prijavia.
Dakle iman zavrsenu skolu za profesionalnog vatrogasca kao jedan od najboljih u godini sa pohvalom zapovjednika, čin časnika, specijalizaciju za disne aparate i disne organe i specijalizaciju za tehnicke intervencije, polozen ispit za AVD(automatski vanjski defibrilator), puno oblacenje u manje od 30 sekundi, na psihofizickom testu u profesionaloj postrojbi od 6 vjezbi 5 san ih ima 5 a jednu jedinu 4(cooperov test), pismeni test 100%, dobrovoljno se javlja za firecombat vjezbe te spustanja sa 3 i 5 kata, odradia preko 100 intervencija u 3 godine, uz to sve se bavim sportom, ne pijem, ne pusim, iman 22 godine. 97kg na 186cm visine. I uz sve to dobia nagradu za najboljeg vatrogasca godine. (ne hvalim se nego cu sad usporedit ko je bia samonm na natjecaju
)
Na natjecaj se prijavila jos jedna osoba. Covik, 55 godina, 175cm, 130kg, pivski trbuh, lik je na gajbi piva i kutiji ipo duvana dnevno, okorjeli alkoholicar, poznat ovde ko najveci lopov i lazov, skoro pa nepokretan, nesposoban. Nikad nista u vezi vatrogastva nema polozeno niti je polaga. Na istom od prije navedenom psihifizickom testu od 6 ocjena 4 jedinice i 2 dvojke(lik napravia 3 trbusnjaka a sklekove nije moga radit jer kad ispruzi ruke trbuh mu je vec na podu). Pismeni ispit boze sacuvaj.
Zovu me nakon tjedan dana, Ivane, nisi dobio posao.
I sta da vise kazem....
Stara ih oce dat u novine i tuzit ih, al sve mi se cini da mi ni to nece nista donit.