Ostalo > Razne offtopic teme :)
Zlouporaba American kartice
Nikola46:
Sinoc sam dobio mail od AMEX-a da mi je kartica ponistena i blokirana zbog sumnjivih transakcija. Provjerim na internet bankarstvu, kad ono 4300kn prometa napravljeno po nekim web shopovima!
U AMEX-u su mi rekli da im u mailu posaljem koje su to sumnjive transakcije koje nisam ja napravio pa ce oni to pokusat rijesiti.
Jel imo neko takvih problema i kako je na kraju to zavrsilo?
Uz to rekli su mi da sam najvjerojatnije u nekom "nepuzdanom" web shopu ostavio podatke kartice i da ih je neko maznio i iskoristio. Jedino gdje sam dao podatke je paypal, ryanair i google play store, a cini mi se da oni imaju ako nista drugo solidnu zastitu.
Ceki21:
Cemu imati Amex na takvim stranicama, shopovima itd. ??? :icon_scratch:
Moje misljenje da je takva kartica eventualno za kupiti nesto na rate, te koristenje u inozemstvu
Ostalo je rizik.
Pa ti pise na ispisu u kojem shopu je napravljena transakcija ?
Nikola46:
Karticu sam registrirao na paypalu i na taj nacin obavljam web kupnje i ista je stvar na Play storu za kupit neke aplikacije, dok kod Ryanair-a se moze direktno platit AMEX-om kartu. Na izvodu mi pisu neke web adrese ali sta ce mi to?
WWW.MERCHTABLE.COM
www.sefrsefr.com
eladio:
moram priznat da u slucaju takvih online kupovina preko nekih kartica,
da bi se odlucio jedino na novu karticu, koja ne moze ici u minus, i onda bi ju filao po potrebi..
jednostavno sam preskeptican..
u biti, za sad mi je virman online opcija, a tek se razmisljam o paypalu kad vec imamo taj ebay :redface:
3alfa3:
--- Citat: eladio - 08 Veljača, 2016, 17:54:36 ---moram priznat da u slucaju takvih online kupovina preko nekih kartica,
da bi se odlucio jedino na novu karticu, koja ne moze ici u minus, i onda bi ju filao po potrebi..
jednostavno sam preskeptican..
u biti, za sad mi je virman online opcija, a tek se razmisljam o paypalu kad vec imamo taj ebay :redface:
--- Kraj citata ---
Ja u svojoj banci (RBA) neki dan pitao za mogucnost neke dodatne kartice bas za tu namjenu (nafilat je online lovom i trosit po netu), al vele da nemaju tako nesto. A ne mogu imat 2 tekuca racuna kod njih. I onda mi je problem jer jednom godisnje si stavim lovu na racun (ne bas mali iznos), a ta VISA je vezana uz paypal i nije mi svejedno, iako, do sada niej bilo problema, ali ako ga bude, to ce bit katastrofa vecih razmjera
:(
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju