istina je da one lopatice vrte zrak ali po meni ovo kaj je decko slozio hladi mozda malo bolje od serijskog
ja bi to rijesio tak da bi umjesto ove gljive roknuo cijev skroz do naprijed(kak ima sr) ali da ispred nje nema nikakvih maski, stavio bi nekakvu tanku spuzvicu kao filter a onaj spojlercic bi obrtunto okrenuo i to bi onda bil posel samo po zimi zacepis cijev i bok!
iako dobre stare rupice su dosta efikasno a i najjeftinije rijesenje
Slažem se s tobom u vezi spojlera. Lik je to malo čudno sredio.
Gledajte (čitajte) što ja mislim: ok je ono di mu je gljiva - hladan zrak ulazi unutra - iako bi ja napravio ili da zrak 'punom snagom' ulazi unutra (znači bez one ajmo reć zaštite sprijeda) ili bi gljivu namjestio da sa tom zaštitom gleda u vjetar (tako bi bočne rupe mogle disati, tj. onda bi propele na variomatu mogle normalno cirkulirati zrak, tj. dobio bi usis-ispuh).
Ovo što je stavio spojler je po meni totalno krivo napravio (barem što se hlađenja tiče - šminku ostavljam svakom za sebe):
zrak ulazi (to je ok), ali nema gdje normalno izlaziti. Po mom mišljenju taj zrak koji ulazi kroz spojler traži izlaz na gljivi, ali radi toga što joj zaštita ne gleda ravno u vjetar kroz nju također pokušava ulaziti zrak i velikim dijelom ne dopušta normalnu cirkulaciju koja je iovako blesava kad pogledate kojim putem zrak ide (odozada prema naprijed). Tako je hlađenje dosta jadno sređeno s obzirom na 2 poštene rupe na deklu.
Ja ne bi okrenuo spojler nego bi dodao još jednu rupu skroz nazad na deklu (na kraju) za ispuh, a gljivu bi okrenuo da zaštitom gleda ravno prema vjetru tako da variomat može preko bočnih rupa gljive uzimati i izbacivati zrak - tako bi hladio samog sebe te bi eventualno mogao hladiti i srednji dio tako da što manje topline ide prema kvačilu. Tako bi dobili dva skoro 100%-na odvojena pocesa.
Daljnji su problemi (možda) da se spojler da još malo naprijed jer mi se čini da zrak koji ulazi ne zahvaća cijelo kvačilo, ali koje se opet ne može micati prema naprijed radi kick-startera. Onda su problemi oba ulaza za zrak radi kiše. Dalje neću pisati jer ću dospjeti u crnu kroniku (naslovnu stranicu) kao prvi lik koji je umro od predugog pisanja jer ako nastavim dalje mogao bih napisati barem 100 Biblija. Na kraju ispada da je i sve za ku**c (ili nije??).
Eto to je moje mišljenje pa ako se ko ne slaže neka slobodno iznese svoje mišljenje.