Ostalo > Svijet računala i mobitela
Dropanje FPS-a u igricama
dino73n:
Iz ovog se stice dojam da cpu jos uvijek nema snage da sistem radi kako treba. Cim je cpu na 100% a grafa max na 64% znaci da je cpu nedovoljno jak da bi grafa dala sve od sebe.
Moguce je jos i da igras na maloj rezoluciji koja je za grafiku maciji kasalj pa cpu nabije fps-a koliko moze pa zato ode u 100% opterecenja.
De nam zato napisi koji je monitor tj koja je reza i koristis li vsync kad igras.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
TomoRI:
Monitor je malo stariji pa je rezolucija 1680x1050. Evo slike.
dino73n:
I kakvo je stanje u black ops 3?
Vidim da ti grafa nije iskoristena do kraja al to je normalno ako imas 60fps i ukljucen Vsync(a ukljucen ti je) jer cim grafa izrenda 60 frejmova zauzece gpu pada. A ako nemas 60frejmova a gpu ti na 60-70% onda to nema veze sa Vsync-om nego nesto drugo zeza,vjerovatno procesor.
Ja sam ti vec ranije napisao al cu ponoviti.
Prije nego pocnes sa igranjem otvori task manager i podesi ga na performance i postavi graf od procesora da se prikazuje i razvuci ga preko cijelog ekrana. Postavi i GPUz u neki dio ekrana i namjesti na sensors i zakaci kukicu na continue refreshing this screen while gpuz is in the background.
Tu imas gpu load kojeg ces pogledat kad u pola igranja na alt tab izadjes iz igre i pogledas graf od task managera i graf od gpu loada i tad ce ti sve biti jasno. Bude li graf od procesora na 100% a graf od gpu 50-60-70% onda je jasno da ti je i taj novi procesor slab da podmiri tu grafu kako treba.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Pulss:
Jao jao pa i ti sa magarca na magarca hahaha. Da si bilo koji i5 uzea bilo bi 10x bolje, al eto. I clockaj tog FXa sta prije.
TomoRI:
Za moje potrebe je ovo i vise nego dovoljno. Cijena i5 mi nikako nije pasala jer nisam neki hardcore gamer. To sto svaku vecer odigram sat-dva igre ne isplati mi se davati tolike pare. Radije kupim akrapa za mta ;D
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju