Tehnički kutak > Tuning skutera
Aerox - Prijenos
3alfa3:
--- Citat: dhorvat2 - 25 Rujan, 2008, 13:58:40 ---Kak se remen sužava trošenjem, stavljaju se tanje šajbice.
Alfa, ispravi me ak griješim. Tak ja to radim!
--- Kraj citata ---
Tako je, sajbicama se kompenzira trosenje remena, a i radi precizno stelanje varia ako ne mozes pogoditi savrsenu tezinu rolica.
malaguti f12:
da jer ak je sajbica pretanka vario stisne remen i nemre s mjesta krenit
Johnny:
Porucio sam to , ali stize mi tek u subotu :icon_scratch: Beli centralni + crvene oprugice me je izaslo 15e . I da kais (remen) mi se ne penje do kraja varijatora nego ima jos lufta 6-7mm , je l' to ok ? Mada mi se na proslom Aeroxu peo do kraja. I da razjasnim nesto remen je isto sto i kais je l' tako ?
dhorvat:
--- Citat: Johnny - 25 Rujan, 2008, 14:15:03 ---Porucio sam to , ali stize mi tek u subotu :icon_scratch: Beli centralni + crvene oprugice me je izaslo 15e . I da kais (remen) mi se ne penje do kraja varijatora nego ima jos lufta 6-7mm , je l' to ok ? Mada mi se na proslom Aeroxu peo do kraja. I da razjasnim nesto remen je isto sto i kais je l' tako ?
--- Kraj citata ---
Ne ne! To nije dobro.
Ako ti se remen ne penje do vrha gubiš krajnju i vjerojatno i ubrzanje! To znači da nemaš maximalni prijenosni omjer varia vrlo vjerojatno iz ovih par stvari:
- remen JAKO potrošen (uži je za 2 ili više milimetra od novog)
- remen PREkratak (slučaj kao i kod mene) ili
- predebela šajbica na variu (to nije kod tebe slučaj budući da imaš 1 mm šajbicu)
Johnny:
Na starom Aeroxu sam imao Top Preformanse remen i sirio ga je do vrha :notworthy:... Znaci poruci cu i novi remen ... Kakav je po vama Top Preformanse ?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju