Tehnički kutak > Tuning skutera
Aerox - Prijenos
Johnny:
Ovako Rox mi ima los start , zanci dok dodje do 5-10km/h je mrcina i onda lepo puni do 80km/h. Stavio sam mu lakse rolnice , ali ista prica . Centralna mi je crvene bole . Sta da radim povodom toga ? Koje oprugice tvdje-mekse ? Da li je potrebno da i centralnu menjam i koju tvrdju-meksu ? Ljudi nikako da razasnim to sa oprigicama prosvetite me ;D
dino_sk:
federe kvacila tvrđe stavit i malo lakse rolice (to vec imas ) centralni kupi novi serijski ak imas full serijalu
SlowRider:
Ako skuter ide dobro poslje 10km/h i samo je to problem, onda moras promjeniti samo federe na kvacilu.
Ili je potrebna sajbica kod ventilatora. Probaj ovo prvo, znaci nabavi set federa i stavi malo tvrdje od postojecih.
dhorvat:
--- Citat: Johnny - 25 Rujan, 2008, 02:43:27 ---Ovako Rox mi ima los start , zanci dok dodje do 5-10km/h je mrcina i onda lepo puni do 80km/h. Stavio sam mu lakse rolnice , ali ista prica . Centralna mi je crvene bole . Sta da radim povodom toga ? Koje oprugice tvdje-mekse ? Da li je potrebno da i centralnu menjam i koju tvrdju-meksu ? Ljudi nikako da razasnim to sa oprigicama prosvetite me ;D
--- Kraj citata ---
A kak bi ti i mogo imat dobar start sa crvenim centralnim? To još nikad nisam videl da je nekome dobro išlo na serijskoj mašini. Frendu ni sa žutim nejde do 30km/h. Stavi bijeli i lakše rolice i žute ili crvene federe kuplunga! A mogo bi i remen zamijenit ako je potrošen jer se osjeti velika razlika.
malaguti f12:
Provjeri sajbicu na variu
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju