Ostalo > Razne offtopic teme :)

C-TEK punjac akumulatora (20% snizenje)

<< < (5/9) > >>

anabellas:
cujte ne znam kako je rukovano s njim prije mene al covjek se nije vozio a aku je stajo u ko zna kakvom stanju.
a i nemrete bas usporedivat kak upali aku na 50cc, vas aku pri paljenju samo okrene alnaser i to je sve.
dok na 300tki mora odrzavat i sva svijetla i pumpu i alnaser pri paljenju .. tak da bi i ovaj moj "pokvareni" upalio vasu 50tku  :icon_thumright:

zrakoplovac:
I ja imam yuasu staru 8 god, i moj se redovito preko zime ispraznil, a na pocetku sezone sam samo nadolil destilirane i nadopunil ga u voznji i nema problema.
Ali nikad nije drzal dugo, ni dok je nov bil,  mozda par dana i isprazni se... I onda kurbla rijeai stvar :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

anabellas:
Stavljena Varta 12V 10ah (agm) - 330kn
Sad vuzga kak prasica ;D

Sent from my D6603 using Tapatalk

balki:
Ja mislim da akumulatorima dio "duše" ispari ako je vozilo parkirano po cijele dane na suncu, uz ostale čimbenike kao što su kvaliteta i tehnologija izrade smog akumulatora, ispravnost regulatora (prepunjavanja/podpunjavane), ispravnost instalacija (curenje struje/pražnjenje dok je sparkano vozilo), održavanja (redovna vožnja/zimsko održavanje/dopunjavanje), navika (totalno pražnjenje izverglavanjem ili zaboravom isključenja potrošača), ubrzanom sulfatizacijom (stajanje pre praznog akumulatora), vibracije (trunji se olovo s ploča) i sl...
Pod "dušom" koja isparava podrazumjevam vodu i druge tvari koje hlape iz "maitenance free" akumulatora.
Ovime sam htio opisati komplexnost čimbenika koji utiču na veselje kad aku traje i traje i tugu kad neće zaverglati po kiši na drugom kraju grada na početku nadvožnjaka ;D

anabellas:
Agm akumulator vise ubije stajanje nego isparavanje elektrolita.
Zato ih velika vecina prdne po zimi kad se ne voze i sulfat mu smanji kapacitet na plocama.
u slucaju mog akumulatora nije bilo naznaka da je za zamjenu posto je uvjek uredno drzao oko 13V al đaba kad kapaciteta niodkud  :)

"Ovime sam htio opisati komplexnost čimbenika koji utiču na veselje kad aku traje i traje i tugu kad neće zaverglati po kiši na drugom kraju grada na početku nadvožnjaka"
Jel i tebe iznenadio ko i mene  :toothy3:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju