Na S5 se treba u postavkama deaktivirati 30-ak samsungovih aplikacija koje dolaze preinstalirane a rijetko tko ih koristi . onda radi fino kak spada. To treba znati svaki korisnik samsunga ali i htc. Tzv bloatware.
Hahaha vidis o tome ti pricam. Jesam ja platio toliko mobitel da od kad ga uzmem moram sebe opterecivati sto smijem ili ne imati na njemuda bi radio brzo? Nisam se ni poceo uciti na mobitelu, a vec trebam znati di se sto nalazi da bi ga ucinio korisnim. To je smijesno. Zato bake i dedeki mogu koristiti iphone iz prve, bez nastelavanja i prenastelavanja sustava. Nazalost onda ljudi iphone zovu proizvod za kretene jer su ga napravili pametno i intiutivno. A android zovu sustavom za pametne jer ako si prosjecan korisnik i neda ti se zamarati/ neznas oko sustava/ nemas vremena za stelati sustav si kupio skoro neupotrebljivi proizvod. Moras biti korisnik koji zna koliko ti mob rama, kakav procesor, kakav ekran ima itd..mislite da to prosjecni korisnik zna? Pa ljudi auto plate 100 000 kn pa neznaju koji motor imaju nutra.
Evo vam opet paralela sa win i mac.
Da bi na win izvuko maks performance na laptopu moras ugasiti wifi, staviti da se hard disk nikad negasi, staviti procesoru da je tvoj program najbitniji po prioritetu, oznaciti koji usb ces koristiti dok koristis program da bi imao najmanje kasnjenje zvuka i jos 3,4 stvari moras napraviti..
Na Macu samo upalis program i imas najbolje performasne. Nemoras gasiti nista, i nicemu određivati prioritete
gle,
tema iphone-android i pc-mac ima na internetu desetke tisuća, i fanovi se svade oko toga uzalud. svakome paše nešto drugo.. kao što nekome paše VW a nekome volvo.
open sustav, da, imaš besplatne aplikacije i milijun mogućnosti, programiranja mijenjanja, i baš zato što su besplatni, svaki proizvođač androida preinstalira svoje a nama većini nepotrebne aplikacije koje jednostavno onemogućiš i amen.
kao što kad kupiš hp komp dobiješ gore hrpu hp bloatwarea koji ti također usporava sustav i treba ga deinstalirati.
kod iosa toga nemaš jer platiš svojom kunom sve što na uređaju dobiješ i ono što ide ekstra..
tebi treba dummie phone koji upališ i radi i to je to..
kupi iphone i prestani sraćkati po androidu
android je sustav koji se neprestano razvija, a korisnici su zapravo beta testeri.
ja osobno to obožavam kao hobby a programiranjem pc-ja i androida zaradim koju kunu.
apple je zatvoren i nemožeš ništa presonalizirati, koristiš ga kakav je, a dobar je i uopće nema smisla raspravljati, jer su na njemu radili developeri koji imaju mjesečna primanja 100x veća od mene.
tak da se s tim ne zamaram.
ja sam svaki svoj android preinstalirao komplet valjda 200 puta i to me zanima, probao 50 različitih os-a itd.
tebe to ne zanima, hoćeš uređaj koji radi ko televizor, pali gasi.
ostani pri apple-mac grupaciji i ne flejmaj ovdje, skrenuo si sa teme koja uopće nije tvoja i suzdrži se komentara, molim..
prodaj sve kaj imaš od androida i vrati se na ios kao da si bio u avanturi sa drugom ženskom i vraćaš se svojoj dragoj jabuci - pametniji..
sorry na offtopicu ali neznam koliko godina imaš ovakvi komentari puni mržnje su na svakom forumu nedozvoljeni i da ovdje ima živih moderatora već bi topic bio očišćen ako ne i izbrisan.