Problem kod svih tih trgovina koji naručuju iz vana (dali imaju vani svoj lager ili su samo posrednici, nebitno) je što se zamataju stalno u svoje laži.
Ja sam naručio u trećem mjesecu, tj. sredinom drugog, u cybershopu laptop, dostava do 7 radnih dana il tako nešto.
Naravno, nakon mjesec dana mi je stigo. Otvorim paket, vo - no, pogledam naljepnca na laptopu inside core i3, a naručio s i5 (500 kn skuplji). Ovo ono, dogovorim ja povrat dijela para (500 kn razlike i 200 kn duševnih boli), tjedan dana nema para, zovem ja, veli lik da si je on promislio i da je njemu puno dat tolki povrat. Nakon 100 mailova i poziva, dogovorili 600 kn povrata i amen.
Naravno, dvogodišnja je garancija bila u pitanju prilikom kupovine, na kraju je ispala jednogodišnja. U kraju krajeva sam zadovoljan proizvodom (tješim se time što je laptop iz njemačke, pa bi kao trebo bit "kvalitetniji") i prošo sam do 800 kn jeftinije nego da sam isti laptop uzimo kod nas u nekom drugom dućanu u to vrijeme.
Naravno, bio sam već lud i laptop mi je bio prijeko potreban, pa sam odusto od povrata novca (pitanje dal bi i dobio 100% povrata), kontaktirao sam i nekoliko medijskih portala da objave priču sa skrinšutovima mailova, naravno ništa od toga. Kontaktirao sam razna društva za zaštitu potrošača, od nikoga nikakav odgovor nisam dobio, poserem se na takvu državu di svakakvi lopovi mogu poslovat i niko njim ništa ne može.
Htio sam ih posrat na par foruma, al jednostavno nikako uhvatit vremena za sve detaljno napisat, i samo bi se raživciro još više.
Znači, vjerojatno neće bit problema, ali ako dođe do nekakvih, sigurno neće svalit krivicu na sebe i priznat tu pogrešku, već će se još više uvlačit u laži i muljat glupostima. Jednostavno takvi su naši trgovci.