Tehnički kutak > Garaža
Stari Runner by ditek
dino73n:
Ne bi ti to radilo sa termostatom u crijevu,termostat mora biti na mjestu gdje je voda najtoplija da bi radio kako treba. Mene je na MHR replica kitu izmustrao termostat za poluditi jer je malo izmaknut van cilindra. Nisam mogao namjestiti da imam stabilnu temperaturu nema sanse a promjenio sam jedno 5 komada termostata i nista.Uvijek nabije skoro 90c pa otvori pa spadne na 60c opet do 90c i tako u krug. Da bi na kraju sa 1.5mm burgijom probusio 3-4 rupe na termostatu da ima neki mini protok i dok je zatvoren i tad je sistem proradio i drzao na 70i koji c nonstop.
Tako da taj sistem sa termostatom u crijevu bi radio jedino sa nekim koji otvara na nekih 45-50c i opet da bude postavljen sto blize glavi cilindra.Jer dok tamo u crijevu bude 70c u cilindru je 90c.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
robyakarider:
ma samo neka napravi par rupica da ima donekle protok vode i raditi ce
Corector:
Moze se termostat rastaviti i stavi se meksa centralna opruga :icon_biggrin: Dao si mi ideju pa cu nesto provjeriti oko kucista...
ditek:
e bas si me sad razveselio s tim postom :-[ prica drzi vodu da, jer je u samoj glavi sigurno veca temperatura rashladne tekucine nego u ostatku sistema ... a nista nadalje cu se morat suzdrzat od voznje iako neznam kako odolit :angry7: mozda bi imalo nekakvog utjecaja da se ne stavlja termostat prije glave nego poslje znaci dolje odmah poslje vodene na drugo crijevo koje prema kileru ide jer je tamo veca temperatura? nista bit ce znaci malo vise za*ebancije nego ocekivano s tim.. nije problem ni termostat izbusit samo da radi kako treba..
robyakarider:
koliko znam na glavi je odvod tople vode?
termostat mora biti na odvodu, ne na dovodu hladne vode
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju