Tehnički kutak > Tuning skutera

aprilia sr 70 ler i slabo razvrtavanje

(1/3) > >>

ajlavsrku:
aprilia sr r piaggio mašina
setup :
dr evo
19 phbg ds (85 glavna dizna,W9 igla,klipić 30)
preradjen airbox od runnera mali i red sponge
motoforce evo radilica
polini vario 9 rola,rolice 4.5 grama
malossi delta crveni federi utezi negdi na sredini
ljubičasti centralni + malossi tc
mhr wingbell
polini kevlar
top nardo

na skuter je stavljen novi klip i karike,honovan je cilindar,stavljene nove brtve,diht masa,bila je dizna 80 jer je bia Gianelli Reverse koji je zamjenut Nardom i stavljena je veća dizna 5 brojeva radi narda za probu a valjda bi trebala biti i dobra,setup karba ostalo nije dirano jer je s Reversom radija extra,znači samo zamjenuta dizna,stavljena je nova svicica NGK BR9EG,antifriz i dest.voda i ozračeno sve,spojena je uljna pumpa.al je svejedno ulja još stavljeno u rezervar nekih 2% dok malo uljna proradi a i zbog novog klipa...

e sad problem je...na leru neće da radi osim pod čokom,minimum do kraja isto kad se zavida slabo radi,gasi se,a kad uvati nakon 300 godina triba mu dugo da se razvrti?

do čega bi moglo bit to na leru?
a za razvrtavanje,preteške rolice možda,ili setup delte kakav bi treba bit s obzirom da su crveni federi?

ajlavsrku:
 Uvaljena dizna 88,ociscen karb,lamelice odlicne,prirubnica isto,vidili smo sda je na semeringe radilice neko stavljao diht masu iz nzn kojeg razloga,doma imam nove corteco tako da cu stavit njih i nadam se rjesit taj problem,iako sa samo stavljenom diznom 88 umisto 85 se vidi mali pomak u razvrtavanju,nadam se boljim vjestima,javim sta bude nakon stavljanja novih semeringa...

Tomi_ZG:
Due se na nardu vrti kroz ubrzanje preko 12k,ti imaš dr evo,totalni promašaj od spuha na tvom setupu,ne velim da ne može vozit samo serijski neprerađeni gus i taj spuh nisu neka sreća.

ajlavsrku:
Prica sam bas sa Iwo SrTuono tako nesto mu je nick on isto ima roxa sa tim,Gealin frend isto ima stage 6pro na dr-u,a i dva frenda su imala runnere sa setupom koji je 90% ka moj samo u njih trophy umisto dr eva bia,i isli su odlicno,nit se grijali nesto posebno,dobro ulje i samo gas,znam da serijski kit nije sreca al isto ide al ga "guli" nardo,zasad cu ovako,a do zime ce doc minjanje karika pa cu poslat nekome da odradi cilindar "malo" za narda i ostavit setup ovaj kakav je...

Josip:
tomi ti je reka sve
stvarno mi nije jasno zašto se masovno trpaju mr i he auspusi na cilindre koji nisu za to (to je neki hr trend)
ako ti je bilo do jačeg setupa jednostavno si treba uzet jači cilindar (imaš preduvjete)
na ovaj cilindar bi uredno radio yasuni r i bilo bi ti odlično
S6 pro je auspuh koji ima jako širok powerband i može dobro funkcionirat sa base pa low mr i čistim mr cilindrima
u tom zecu leži grm

što se jačeg setupa tiće....
u startu se treba odredit namjena skutera, i dal ti je to glavno i osnovno prometalo ili ga slažeš za vikend đir
ako je ADU (all day use) onda se ide eventualno na neki low mr setup
rang mhr replice i ostalih sličnih cilindara i mirniji auspuh, nema dernjave i imaš momenta da ga pri kretanju ne moraš gurat u visoke okretaje zbog našpanatog kvačila jer to kod visokog powerbanda i rezonance mora tako
ili ćeš ga složit da ide kolje i traje dvi iljade
ali sve vuče jedno drugo pa to košta u startu, i kasnije eventualno konstantno štelanje, doštelavanje, provjere  i tako dalje

što se tiče tvog problema sa carbom, očito ti trži više goriva čim s čokom radi relativno dobro
možda je do semeringa, promjeni pa ćeš znat daljnju situaciju i što dalje

javi nam kad to središ pa ćemo vidjet što dalje
i obavezno moraš imat set igli, set dizni, i set ler dizni jer bez toga se ne ide u štelanje  :icon_thumright:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju