Tehnički kutak > Tuning skutera

Gilera runner nadogradnja

<< < (3/5) > >>

Pulss:
Jadan boze nece to jos dugo vozit. Samo se ti drzi te "nebi ja nista po usisu dira"

juznjak:
malo se kužim u mehaniku, nemam iskustva u skuterima. ako ne diram usis mislim da ću imati siromašniju smjesu (manje benzina i zraka) ispravite me ako griješim. samim tim bi trebao duže trajat klip iako ima ovaj auspuh. dorada usisa bi trebala biti za što bolje performanse, a ja to ne tražim. sa ovim serijskim karburatorom ide odlično i to je razlog zašto ga ne mislim dirati. pokušavam rješiti rupu od 40-65

Pulss:
Sta mislis cime se masina podmazuje i hladi, ako ne sa zrakom uljem i gorivom ?

JosipMarijanovic:

--- Citat: juznjak - 22 Lipanj, 2015, 12:38:01 ---malo se kužim u mehaniku, nemam iskustva u skuterima. ako ne diram usis mislim da ću imati siromašniju smjesu (manje benzina i zraka) ispravite me ako griješim. samim tim bi trebao duže trajat klip iako ima ovaj auspuh. dorada usisa bi trebala biti za što bolje performanse, a ja to ne tražim. sa ovim serijskim karburatorom ide odlično i to je razlog zašto ga ne mislim dirati. pokušavam rješiti rupu od 40-65

--- Kraj citata ---

Potpuno si u krivu. Jedine rupe kojih ces se rjesavati su one koje ces imati u klipu.

Poslusaj ljude kaj ti govore i prodaj taj spuh.  Spuh ti trazi vece okretaje nego kaj ih tvoj cilindar moze dati a da neode u k. Kaj ti nije jasno i dalje?

juznjak:
ulje za podmazivanje je u gorivu, vodom hlađen cilindar. slabija smjesa slabija eksplozija, bolja smjesa jača eksplozija (barem je na autu tako, mislim da je i na 2-t motoru). slabija smjesa manje snage na motoru mi odgovara. ako bolja smjesa i veći dotok zraka znači da će zbog toga skuter biti dugovječniji poradit ću i na usisu.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju