Općenito > Propisi
Kupio skuter pod ovrhom - @ nisam znao
Corector:
Kupio sam Peugeot SF2 kojem je istekla registracija. Uredno odjavljen ima onaj zig na prometnoj dozvoli na kojem pise da su tablice vracene ima knjizicu vozila. Napravili smo ugovor i to je to, kupio sam skuter.
Nakon par mjeseci odlucim registrirati taj skuter sa svim papirima i kazu mi na teh. Da je skuter pod jebenom ovrhom.
Dodjem u policiju, ne znaju.
Dodjem u Finu, "mi samo vidimo nekretnine"
Odem u PP ne znamo mi nista je#i si mater i jedi g#vn#.
Frajer iz Bjelovara iskljucio broj mobitela, i sad pokusavam prvo dokuciti pravne postupke, i kako je moguce da su svi papiri cisti, a takva podvala je u pitanju. Jos sam iskesirao 6200kn, dakle nije ispod cijene nesto sumnjivo bilo.
Jel imao itko ovakav problem? Ispada da sam trebao provjeriti u poreznoj, fini jel ima kakav teret. To bi oni trrbali lupit zig u prometnu da je pod ovrhom, a ne da se jos ugledam na takve idiote.
nomad:
Malo cudna situacija, da je bio pod ovrhom bila bi i zabrana promjene vlasnika, ako vozilo glasi na tebe ,kakve to veze vise ima sa prijasnjim vlasnikom?
Moze biti da je ovrha sjela kasnije, a posto ti vozilo nisi registrirao odmah na sebe sada imas problem, jer je stara prometna i knjizica jos uvijek su na prijasnjem vlasniku.
Registracija i prijepis vozila su sasvim razlicite stvari.
Bivsa mi je imala isti problem, auto nakon 2 god. stajanja u garazi prodan za dijelove.
montis:
Nažalost možeš kupiti i kod bilježnika ovjeriti ugovor ali prepisati na sebe da dobiješ knjižice ne. Zato je sada najbolje poslati sms u finu i provjeriti samo neznam dali i skutere obuhvaćaju ali vjerovatno da da ako je bijo registriran
Corector:
Vozilo glasi na mene samo preko ugovora, jer jos nisam dobio novu prometnu iz razloga sto je dobivam tek nakon sto registriram skuter (platim teh. i osig.)
I to sam htio danas uciniti, prepisati ga bas na sebe i nije moguce.
Sutra cu ujutro jos jednom otici u finu, sad bih najradje otiso drito na adresu frajeru, ali prerano je. I moram prvo ovo vidjeti kako je moguce?
PS kako izgleda ta zabrana, jel to neki pecat, napomena, papir??
nomad:
da, ali on je prijepis uredno odradio, ali nije isao odmah na tehnicki pa su papiri od skutera jos na starog vlasnika.
E sad, da zivimo u nekoj normalnoj drzavi mogao bi otici u MUP i oni bi ti fino objasnili sve. Stovise nebi niti bio u ovakvoj situaciji. :angry7:
Najbolje se posavjetovati sa odvjetnikom, jer od drzavnih institucija mozes dobit samo slom zivaca.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju