Tehnički kutak > Tuning 4T skutera
Baotian rebel bt49qt-12 + kit 90ccm, guši se
ivano_007:
A znam da se u kvadratima izražava, ja uzmem šubler i izmjerim presjek i to koristim ka mjeru :icon_thumright:
Ne vidim smisao da mijenjaš cilu instalaciju. Lakše je kupiti novu za 100kn, nego se tu zezat i prebrikavat sve živo, to jednostavno nema smisla. Sa debljim žicama u 90% slučajeva neš ništa postić, jedino gdje deblje žice igraju ulogu su u kabelima od + pola akumulatora do releja paljenja i od releja paljenja do anlasera i treća žica je minus pol sa akumulatora na kučište anlasera.
dinko1981:
Pa ako se postavi pitanje za žicu od 5 kvadrata to se može isključivo shvatit samo kao žica za napajanje anlasera, ostatak instalacije je druga priča i za nju nema veze jel motor 50 ili 150 kubika.
GoGs777:
To ću i napraviti, s tim da sam vidio da su žice na par mjesta na klemicama počele oksidirati, a to je znak propadanja, pa možda negdje gubi struju i na nekoj klemi.
Danas ću probati to na direkt, ako upali i zavrti dobro, odmah znam šta je.
Jel moguće da bendix ne otvori samo ako je skinuta brtva na poklopcu? ona je kojih 2 do 3mm debljine, jel to može značiti?
@dinko, 5 kvadrata + i 5kvadrata - ili
2.5kvadrata + i 2.5 kvadrata -
razumiješ u čemu je stvar?
ja sam pitao za instalaciju, on je govorio o žici da direktno spojim alnaser, tu smo se mimoišli. nije bitno. ne razumiju se svi u sve i zato služi forum.
ivano_007:
--- Citat: GoGs777 - 31 Ožujak, 2016, 13:15:39 ---To ću i napraviti, s tim da sam vidio da su žice na par mjesta na klemicama počele oksidirati, a to je znak propadanja, pa možda negdje gubi struju i na nekoj klemi.
Danas ću probati to na direkt, ako upali i zavrti dobro, odmah znam šta je.
Jel moguće da bendix ne otvori samo ako je skinuta brtva na poklopcu? ona je kojih 2 do 3mm debljine, jel to može značiti?
@dinko, 5 kvadrata + i 5kvadrata - ili
2.5kvadrata + i 2.5 kvadrata -
razumiješ u čemu je stvar?
ja sam pitao za instalaciju, on je govorio o žici da direktno spojim alnaser, tu smo se mimoišli. nije bitno. ne razumiju se svi u sve i zato služi forum.
--- Kraj citata ---
Moguće je da bendiks ne otvori jer fali dihtung između poklopca i bloka. U 99% slučajeva taj dihtung nije bitan, al ja sam eto imao slučaj di je bia bitan taj dihtung i dok ga nisam stavia, nije tia okrićat. Okrenia bi 1 put naglo, 2. okret se gušia i 3. put nebi više okrenia...
dinko1981:
Ok nebitno za instalaciju ali postoji mogućnost da snaga anlasera i prijenosni omjeri zupčanika na bendixu nisu predviđeni za tu kompresiju pa u tom slučaju neće pomoć ni kablovi niti akumulator od auta.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju