Pozdrav,
Dakle imam Gileru Runner 50 2005 godina. Kupljen kao polovni motor prije nepunih mjesec dana.
Nakon kiše počeo sam imati problema s gašenjem, i odlučio sam odnijeti skuter u ovlašteni servis u Zagrebu. Između ostalog i da sve pogledaju i poprave što treba.
Nakon par dana me zovu da je sve traženo riješeno ( iako sam u servisu pitao koliko bi koštalo mijenjanje stražnjeg amortizera, pa da mogu odlučiti hoću li ga mijenjati, rekli su mi ne znamo, javit ćemo (i na svako ostalo pitanje mi odgovaraju ne znamo, javit ćemo), nisu mi javili ništa, samo su zamijenili, ali ajde ok, ispalo je da je cijena ok, pa nisam po tom pitanju ni prigovarao)
Platim popravak, i krećem i nakon niti 1 km motor se opet ugasi, sve po starom.
Vraćam se natrag, i mladi mehaničar pokušava zamijeniti bobinu, i još neke stvari. Opet je kao "popravljen" i sad ja opet krećem doma sa skuterom i opet se ugasi.
Vraćam se opet i kažu mi da ostavim skuter još malo da detaljnije pogledaju.
Nakon dan-dva zovu me opet i mehaničar mi kaže da je vjerojatno otišao stator jer je netko to dosta ofrlje stavio (VIDI SLIKE) i da oni to ne mogu nabaviti, još ne znaju, moraju provjeriti, nego da ja mogu probati to sam nabaviti preko njuškala.
Ali isto tako mi kažu da je moguće da i nije u tome stvar, ali bi ja svejedno trebao to platiti jer bi oni onda taj dio nabavili.
Pogledao sam na njuškalu i internetu, i tih statora za Gileru ima stvarno dosta i stvarno ne razumijem zašto onda ovlašteni servis to ne može nabaviti.
Meni sad više ništa nije jasno.
Zašto u ovlaštenom servisu imam iskustvo kao da sam odnio motor prijatelju u garažu koji nešto kao zna, pa će probati popraviti?
Da li da odbijem platiti bilo šta naknadno, jer sam već platio popravak za koji se ispostavilo da nije učinjen?
Zašto ovlašteni servis od mene traži da im pokušam nabaviti dijelove?
ZAŠTO JA moram preuzeti njihov rizik, jer oni ne znaju u čemu je stvar?
Molim vas za savjet što činiti, jako sam neiskusan po pitanju skutera i servisa, ali imam osjećaj da tu nešto ne štima.
Hvala puno