Ostalo > Razne offtopic teme :)
Full sintetika po cijeni K minus ulja
zvonkec92:
hhh cek malo mi ne stima ova recenica, predpostavljam da je trebalo pisati ak potrosim tu litru bez cvikanja, nemoram ju platit. kak sad 2 glave litra ulja :P
3alfa3:
kaj se tice sintetike i cadjenja svjecice.....
Ako skuter nije naturpijan, samo treba manje ulja stavljat. Na serijali 1,5% sasvim dovoljno ako je ulje kvalitetno. Ma, ni sa 1% nebi smjelo cvikat.
Problem je sto uljne pumpe za serijale filaju ulja u prosjeku 2-2,5% i zato ima problema sa sintetikom. Ali ako se mjesavina radi doma u garazi, samo je potrebno malo manje ulja koristit
Evo primjer....
imam doma par flakserica. Stari kupio 2t scooter ulje (selenia) full synth jer mu je bilo usput. Radio mjesavinu 3-4% kao sto pise na kosilici. Stala je u radu. sjecica uljava. Ocistio svjecicu, izlio mjesavinu, napravio 2% mjesavinu - flakserica radi ko avion
Rox-Rab:
--- Citat: Corector - 30 Svibanj, 2015, 12:24:45 ---Ako potrosis tu litru bez cvikanja dugujes mi 200kn. Full sintetika ispravlja i greske kod stelanja :laughing7:
Ajmo 4l rijesene, nemam puno toga jer sam napravio osobnu zalihu. :hello:
--- Kraj citata ---
Ja sam bio uzeo litru tog ulja za bivšeg SR-a ali ga nisam koristio nego sam ga na kraju prodao, evo čak imam i sliku koliko je to ulje kod mene koštalo....
3alfa3:
--- Citat: Rox-Rab - 30 Svibanj, 2015, 12:45:29 ---Ja sam bio uzeo litru tog ulja za bivšeg SR-a ali ga nisam koristio nego sam ga na kraju prodao, evo čak imam i sliku koliko je to ulje kod mene koštalo....
--- Kraj citata ---
Da, zna bit drasticnih razlika, al ova je stvarno velika.
Ja inace za auto koristim Shell full sintetiku. Po servisima, trgovackim centrima i sl zna kostat 100-120kn po litri. Vec godinama (u ducanu, nikakva stela - redovna cijena) kupujem po 42kn/l
Corector:
I onda mi nije jasno kad netko kupi litar minerale i trpa 4%, pa kaze to buraz ustedio sam, šteknuo sam 1 litar za 30kn, a trpam 4% jednako je 60kn litar. A domet sa skuterom mu je ko razlika u duljini pseceg uda izmedju spustenog i dignutog.
Ja nemam nikakvih problema na 50ccm, dodji pa odserafi svijecku :dontknow:
Kod nas full sintetika ne ide jer se nema para, i na ulje se gleda kao na ulje, jer ulje je ulje. Je, ali nije isto dal ces masinu otvarati nakon 10tkm i 30tkm, zakljucak dolazi nakon odredjenog vremena.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju