Ostalo > Razne offtopic teme :)
Full sintetika po cijeni K minus ulja
Corector:
--- Citat: neos 123 - 30 Svibanj, 2015, 02:57:00 ---Sta ce ti na base i serijala full sintetika samo steti...
--- Kraj citata ---
Samo sam cekao ovo uvazeno forumsko misljenje :headbang:
.. koje je nastalo vise kao utjeha jer je uvijek bio problem kupiti full sintetiku :icon_thumright:
Direktno cu pitati, JESI PROBAO PA GOVORIS IZ ISKUSTVA? Ili samo prenosis s tipkovnice na tipkovnicu ono sto si procitao na forumu?
Tu se prvenstveno misli na nakupljanje garezi na ispusnom kanalu i celu klipa jer motor ne postize dovoljno visoke temperature za rad full sintetike.
Ako se vec razumijes u tu problematiku, pitao bih za objasnjenje zasto mineralno ulje na serijali sprica masne kapljice i dosta dimi, i smrdi? Ima i nekih polusintetika, tipa ono plavo ulje od ine koje zadovoljava standarde i neki hvale ta ulja, neki ne. Po meni je jedino ona polusintetika u zlatnoj bocici ok, ostalo dimi, smrdi, ostavlja masne tragove u i na kraju ispusne cijevi.
Uostalom nailazim na garez na serijalama koje nikad nisu vozene na full sintetici. Smatram da ovdje nacin voznje igra ulogu.
Gle biti cu objektivan, u redu je i tocno da polusintetika obavlja svoj posao takoreci idealno na 50 i 70ccm, tamo do nekih 11000rpm kako se prica. Samo sto i onda svatko hvali svoje ulje, pa se nadju trojica kojima je ulje super, cetvrti slika garezi i probleme s istim uljem. I tako u krug.
Ne znam sto trpaju u full sintetiku, ali znam da standardi nadilaze potrebne i da stvar odlicno obavlja svoj posao vec godinu i pol dana na vlastitom skuteru i nekolicini drugih, gdje cu za primjer navesti dvojicu koji su nakon katastrofalne prosle sezone onako nervozni i neizvozani u studenom prosle godine sjeli na skutere 50ccm u podne i zapalili do Rijeke, navecer su se vratili nekih 450km, voznja je bila tko pusti gas placa cugu klopu i gorivo. Skuteri voze dan danas. Ako nije tu cviknuo onda ne znam kad ce.
A gdje su svi lezaji u masini koji su podmazivani 2T uljem, bolcne, karike. Mozda full sintetika ima neki aditiv koji dodatno smanjuje trenje, ovo bi trebalo biti ono primarno na sto treba misliti, nije bezveze za visokoturazne masine koje trpe ekstreme.
Tomi_ZG:
Ja sam probao,kad sam kupio runnera,nakon 500km na satu on krepa,svječica crna ko ugljen,normalno promijenim svječicu i vozi,nakon 500km opet krepa,onda sam odj#bo sintetiku,a i reko pa nedam 100+kn za ulje koje me još i jebe.
Zadnjih 10+tkm vozim na kaufland ulju i vozit ću i dalje,40tkm na polusintetici općenito,ubiti 70tkm ak zbrojimo i prijašnji skuter.
Corector:
Dolazimo do zakljucka da na skuterima ne postoji jedinstveno iskustvo, apsolutno sve je relativno.
Imate ulja i po 20kn za litar.
zvonkec92:
aj udjeli neku testnu litru tog ulja da isprobam to na midrejsu..
Corector:
Ako potrosis tu litru bez cvikanja dugujes mi 200kn. Full sintetika ispravlja i greske kod stelanja :laughing7:
Ajmo 4l rijesene, nemam puno toga jer sam napravio osobnu zalihu. :hello:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju