Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari
Aprilia SR Polini Corsa - komentari
candide:
Probao sam sve, problem je bio u centralnom. Vario uvijek otvara prerano bez obzira na role i podlaganje multivara.
Onda sam ponovno pogledao video gdje testiraju malossi centralne federe. Rješenje je bijeli koji dođe
uz multivar. U početnom položaju kad su polutke spojene jak je skoro kao plavi a kad ga polutke stisnu do kraja
jak je kao ljubičasti. Sad je bolje iako nije idealno. Staviti ću natrag žute na kuplung i to je max što se može izvući
na ovom setupu. Ako danas stane kiša spojit ću optički senzor na maget i izmjeriti okretaje da uštimam role. Po zvuku
bi rekao da sam dosta blizu, sad su 4,9, možda treba mrvu lakše.
candide:
I da, projekt je pri kraju a već se kemija dalje.
Opcija 1, brushless elektromotorni pogon 18kW sa konstantnim prijenosnim omjerom, regulacija brzine preko ESC-a
Opcija 2 polini big evo sa prerađenim blokovima i modifikacijom za cilindrične ležajeve
Opcija 3 custom blokovi sa variomatom bez rola elektronski upravljan preko solenoida i termo grupom od kakve skršene 125-ice. U glavi je koncept dobro razrađen ali ovo je više fantazija čisto zbog nedostatka vremena
Opcija 4 Kupiti KTM SMC 690 i trošiti slobodno vrijema na vožnju
Josip:
prve tri opcije zvuče vrlo vrlo zanimljivo
ali svakako je 4. najbolja :icon_thumright:
monph2:
ovo prvo 3 bih stvarno volio vidjet :)
candide:
Mošćenička-Plomin
KTM se kupuje na kraju sezone ali ful me kopa da ostavim skuter za kemijanje.
Mislim da bi ipak uzeo Rotaxa 122 ( termo grupa, struja) radilicu 54 ili 55mm sa utorima za variomat, polini swing arm i napravio sam ostatak bloka na obradnom centru.
Jedini problem vidim u montiranju getribe od runnera SP u cijeli sklop.
U međuvremenu ako se razleti radilica na SRki uzet ću maxi kit 86cc od TOP-a, da se nabavit za nešto preko 300 eura.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju