Općenito > Propisi
Uskoro 45 umjesto 50 km/h za mopede - EDIT: ZAKON JE NA SNAZI
anabellas:
--- Citat: balki - 07 Travanj, 2015, 19:29:29 ---Da se svi clanovi skuter portala udruze i formiraju jednu jedinstvenu udrugu mogli bi preko te udruge promicati interese skuterasa.
Tada bi se mogla napraviti kvalitetna studija koja bi pokazala da trenutno taj zakon krsi 90% skuterasa i mopedista. Na osnovu toga bi se mogao dokazati nesklad izmedju norme i praxe na nacin da zakon koji krsi 90% gradjana nije realno postavljen nego je cista nebuloza.
(Njihov argument ce biti sigurnost i ceste smrti mladih "dvotockasa"... (iskreno sve dom "klinci" ginu na cestama na biciklima i skuterima drzava ce stezati kriterije. Radi EU direktiva krivulja smrtnosti mora rapidno padati i EU clanice su prisiljene donositi mjere da to postignu, pa cak i nebulozne mjere:-(
--- Kraj citata ---
tocno , ali radije nek se onda pobrine policija da na skutere ne sjedaju klinci (sad mogu srat , nebi to rekao kad sam se vozio u 5. osnovne :laughing7: )
danas sam vidio lika na cesti s nekim keeway-om nejd epreko 50 na ful gasu i svi ga zaobilaze , dok ga jednom netko ne trkne, treba se u inat tom zakonu vozit na midrace-u 45 po sredini ceste
JosipMarijanovic:
--- Citat: anabellas - 08 Travanj, 2015, 16:06:56 ---
--- Citat: balki - 07 Travanj, 2015, 19:29:29 ---Da se svi clanovi skuter portala udruze i formiraju jednu jedinstvenu udrugu mogli bi preko te udruge promicati interese skuterasa.
Tada bi se mogla napraviti kvalitetna studija koja bi pokazala da trenutno taj zakon krsi 90% skuterasa i mopedista. Na osnovu toga bi se mogao dokazati nesklad izmedju norme i praxe na nacin da zakon koji krsi 90% gradjana nije realno postavljen nego je cista nebuloza.
(Njihov argument ce biti sigurnost i ceste smrti mladih "dvotockasa"... (iskreno sve dom "klinci" ginu na cestama na biciklima i skuterima drzava ce stezati kriterije. Radi EU direktiva krivulja smrtnosti mora rapidno padati i EU clanice su prisiljene donositi mjere da to postignu, pa cak i nebulozne mjere:-(
--- Kraj citata ---
stvar je u tome da je zakon propisao da se mopedi moraju voziti u desnoj traci(tamo di su dvije u istom smjeru) uz desni rub ceste tj po liniji di bi isli desni kotaci auta. samim time te je zakon osudio da se vozis po naborima od kamiona/autobusa i po dijelu ceste di ima šahtova i kamencica.
tocno , ali radije nek se onda pobrine policija da na skutere ne sjedaju klinci (sad mogu srat , nebi to rekao kad sam se vozio u 5. osnovne :laughing7: )
danas sam vidio lika na cesti s nekim keeway-om nejd epreko 50 na ful gasu i svi ga zaobilaze , dok ga jednom netko ne trkne, treba se u inat tom zakonu vozit na midrace-u 45 po sredini ceste
--- Kraj citata ---
anabellas:
tako se mora vozit i s biciklom, ne znam cemu regu placamo :angry7:
Trotter:
--- Citat: JogFromYamaha - 07 Travanj, 2015, 19:04:47 ---kao i pravilo da mladi vozac nesmije upravljati mopedom brze od 40kmh to mi je isto jebeno
--- Kraj citata ---
Evo da prepričam moju situaciju kad sam položio šaru radio sam godinu dana u city ex svi mi znamo kakvi su skuteri tamo,kako se održavaju i kako se voze. Moj neos kojeg sam ja dužio je išao 72 dok nisam bio leteći holandez ne svojom krivicom, a svi drugi neosi su išli plus minus 65. Poatna je da ako ne pobereš pošiljke na vrijeme dobivaš penale i skine ti s plaće a ako te pandur zaustavi opet si zgorio ako naletiš na idiota obrni okreni si u dreku. Po meni bi trebalo postojati nekakav ali u tom zakonu jer niti jedan dostavni motor nije išao 50 barem ovih 100-200 koji su prošli kroz moju radionu a niti će ikad. Drugo su klinci koje viđam skoro svaki dan na koje kakvim kramama da se drapaju bez tablica u boroletama bez kaciga njih nitko ne dira a kad padnu odma smo svi pacijenti bolesni koji se voze kao kamikaze. Moj nije nikad i dok sam živ nebu išao ni 50 a sigurno ne do 45.
caras:
Ovo nista ne mijenja....zakon se krsio do sada, krsit ce se i dalje i to je to...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju