Općenito > Propisi
Uskoro 45 umjesto 50 km/h za mopede - EDIT: ZAKON JE NA SNAZI
TopPerfomance4:
Slažem se sa članom Josipom ljudi voze te skutere kao da su tomosi kupi ga i misli da će vozit 20 godina bez da išta pipne niti itko održava skutere po meni je to čak i škrtost
Valter:
Vozači auta ne vole motoriste, oni ne vole skuteraše koji mrze bicikliste a svi zajedno ne vole pješake.
Spadam u sve te kategorije i nikoga ne mrzim. Bio sam u svim tim ulogama. Malo tolerancije i poštovanja ne bi nikome škodilo.
I samo bi dodao kako je bilo kakvo ograničenje brzine skutera nerazumno. Daju mi da vozim auto 130 km/h, a ne daju mi da vozim skuter više od 50 km/h. K tome to je još i jako opasno. Osobito kada pored tebe propiči omanji šleperčić.
Brzina nikoga nikada nije ubila. Ono što ubija je naglo zaustavljanje.
ropee:
zanimljivo, svi pišu kako je opasno voziti skuter 45, 50, 55 km/h.Kako opasno? To su skuteri namijenjeni za grad, brzina po gradu ne bi trebala prelaziti 50, 55 km/h sa bilo kojim vozilom.
Problem je što kod nas vlada vozačka nekultura.
Svi gaze kolko što ide, pa kad policija zaustavlja psuju, viču, izmotavaju se, ... sramota. Osobno mislim da bi trebalo zaposliti još policajaca u prometu i nadzirati svaku drugu treću ulicu, kažnjavati za svaki i najmanji prestup, garantirano u dvije do tri godine bi sve bilo drugačije.
Iskreno i sam plaćam godišnje 2-3000 kuna kazni, što zbog brze vožnje, što zbog preticanja, parkinga,....
Kao što kaže Valter - vozačima auta smeaju kamioni, busevi, motoristima auti, skutraši, skuterašima biciklisti, pješaci,.... a sve je to odraz ponašanja u prometu. Policija bi trebala automatski zaustaviti i kazniti vozača kamiona, busa koji u gradu pretekne skuteraša,biciklistu, garantirano to ne bi više nikad napravio.
Mog poznanika su kaznili jer je u Italiji na autoputu sa šleperom pretekao drugi šleper, slijedećeg puta neće biti, oderali su ga pošteno da zapamti
Valter:
Uloga policije u Lijepoj našoj nije sigurnost u prometu nego punjenje državne kasice.
U Zagrebu i VG postoji puno ulica po kojima nije ograničenje 50 nego 60 ili 70 km/h. A na svim ulicama ljudi uletavaju sa svime i svačime kao manijaci. Uglavnom nastrada najslabiji u tom trenutku. Iskustvo na 2 kotača mi govori kako je najbolja taktika preživljavanja na cesti bježanje. A onda mi dolazi do izražaja brzina viša od 50 km/h.
U suprotnom će mi na grobu pisati: "Imao je prednost"
Osim toga, blokirani skuteri uz brijeg idu 30 km/h ili manje. Ove likove u šleperčiću za to nije briga, a najmanja ga je briga što će se dogoditi kada mu šlep malo zapne o onu buhicu koju je netom prestigao.
Bježanje!!!
boulybox:
poato znam nekoliko vozaca kamiona i busa, dotakli smo se teme zasto nevole motoriste tj. skuterase.
smeta ih to sto im se neobrazovani motoristi prikradaju s desne strane dok se covjek s kamionom vozi po desnoj( sporijoj) traci te samim time on njega ne ocekuje s desne strane posto se uvijek pretice, obilazi s lijeve strane. kao drugi razlog su naveli da ih strasno zivcira da kad oni stoje na semaforu u koloni skuteri se provlace izmedu auti i uvijek su prvi na semaforu a kasnije kad dode do svojih 50km/h opet ga kamiion mora obilazit, pretjecat ili ako nije u mogucnosti mora se taljigat za njim. i trece je bilo da jure izmedu auta a da opce ne usporavaju i ne razmisljaju da slucajno netko moze otvorit vrata i sta onda?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju