Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Strojarstvo strucni studij  (Posjeta: 1440 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline yamaha rex

• Tržnica : (0)
  • forumski skejter
  • **
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Livno
  • Moj Skuter: Yamaha rex 50ccm
  • Moja Kaciga: Shoei
Strojarstvo strucni studij
« : 19 Ožujak, 2015, 19:24:41 »
eo ovako malo sam se educirao po netu, sada me zanimaju i misljenja ljudi sa ovoga foruma koji imaju neki koristan info o ovom faksu, znaci ne preddiplomski nego strucni studij, frenda zanima a ja bas i nisam upucen u to :confused5:, dakle pohvale, kritike, iskustva, prednosti, mane, nedostaci, tezina, mogucnost zaposljavanja, koliko se uopce cijeni titula "prvostupnik strojarstva" itd.... :)
Čini mi se da sam našao G tačku kod žena.Na kraju je reči – šoping.

Offline Grale

• moderator
  • Tržnica : (+59)
  • maxi forumaš
  • ja sam Brale
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Kc
  • Moj Skuter: Didrek
  • Moja Kaciga: Suomy Trek
  • MojSpuh: Zx
Odg: Strojarstvo strucni studij
« Odgovori #1 : 19 Ožujak, 2015, 23:25:57 »
Općenito ti stručni, odnosno veleučilišni studiji su dosta lakši i manje cjenjeniji nego sveučilišni.
A jbg, posao ovisi od osobe do osobe, ako dobije negdje priliku i pokaže se, a uz to da ima gazdu koji to znanje zna cijenit.

Da će tvoj frend neko znanje steć na stručnom studiju, neće, barem ne ono potrebno.
Sestra je sestra, al' Yasuni je Yasuni!  :headbang:

Offline ivano_007

• Tržnica : (+4)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Kaštela
  • Moj Skuter: x9 500, DL 650, A3
  • Moja Kaciga: LS2, KYT
  • MojSetup: Serijski
« Odgovori #2 : 20 Ožujak, 2015, 16:02:32 »
Stručni studij lakši od preddiplomskoga, kasnije položiš razliku jednu godinu i možeš nastavit na diplomskom. Od grada do grada ovisi kolika je težinska razlika između stručnog i preddiplomskog :binkybaby:

Rijetko tko će te zaposliti ako samo završiš to, tu već rade veze i vezice. Međutim ako tebe to ide, ako tebe to zanima, ako ćeš ti to učiti u slobodno vrijeme, radit na projektima... e onda ćeš se zaposlit gdje god hoćeš bez obzira bio preddiplomski ili stručni studij.
Disi Toza kuco stara ognjiste bez zara, jel jos zajebavas ljude? Ne mogu se sjetiti trenutno zasto si me spalio, al znam da sam ti j#bo sve po spisku!!!

Offline yamaha rex

• Tržnica : (0)
  • forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Livno
  • Moj Skuter: Yamaha rex 50ccm
  • Moja Kaciga: Shoei
« Odgovori #3 : 20 Ožujak, 2015, 22:43:21 »
znaci grubo gledano taj strucni je recimo mrtvo slovo na papiru??? sto se lokacije tice split je zasada vodeca opcija, navodno se na trecoj godini u splitu studenti strucnog studija strojarstva zaposljavaju preko faksa na praksu u neke firme pa dobar dio njih kad zavrsi ostaje tu radit....tako sam cuo jeli istina ne znam??  :dontknow:
Čini mi se da sam našao G tačku kod žena.Na kraju je reči – šoping.

Offline ivano_007

• Tržnica : (+4)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Kaštela
  • Moj Skuter: x9 500, DL 650, A3
  • Moja Kaciga: LS2, KYT
  • MojSetup: Serijski
« Odgovori #4 : 21 Ožujak, 2015, 18:56:31 »
U pravilu je stručni studij lakši studij u odnosu na preddiplomski, ali kad završiš te 3 godine to je to. Preddiplomski je nešto teži, ali nakon 3 godine možeš ići još 2 godine, možeš i sa stručnog ići na ove 2 godine, ali moraš polagati razliku predmeta jednu godinu i platit 8t kn školarine. Da li kod zapošljavanja ima razlike između preddiplomskog i stručnog, nemam pojma, nisam gleda!

Fakultet nije srednja škola, nikome ne donosiš opravdanja, nit si obavezan dolazit nit će itko pitati gdje si ti. Moraš položit neke obavezne predmete (prvu godinu), sljedeću već možeš birati neke izborne predmete, na 3. godini možeš uzimati još neke izborne predmete, imaš razna predavanja, projekte. Konkretno, strojari rade novu formulu trenutno, pa se možeš tu uključit. Možeš ići vanka po svijetu na stručne prakse po firmama, možeš otići diplomirati vanka...

Zaključak, mogućnosti fakulteta su ogromne, sve ovisi o tebi. Ali budi siguran ako misliš biti prosječan student, nemati neku konkretnu zanimaciju, ne biti po studentskim projektima, udrugama, nemoj očekivati da će itko doći po tebe i zaposliti te :binkybaby:
Disi Toza kuco stara ognjiste bez zara, jel jos zajebavas ljude? Ne mogu se sjetiti trenutno zasto si me spalio, al znam da sam ti j#bo sve po spisku!!!