Eo da objasnim malo zakaj sa MHRom nemre kurbla ali moze alnaser. Da bi napred do matice dobio cim vise mjesta skratio sam stupice za 1mm na tokarskom te je sada od kalote do vrha stupica 4.7mm
Da se stupici nebi naslanjali na bendix jednostavno sam podmetnuo onu zvjezdu sa ventilvara ( imao jednu viska u steku ). Od te distance do bendixa ima ravno 5mm sto znaci da su stupici od njega odmaknuti tek 0.3mm
Umjesto pomicanja svega prema bendixu za 1mm mogao sam podmetnuti jos jednu distancu od tih 1mm ali onda mi zvjezda na ventilvaru ne lovi zube na radilici tako da je ovo bilo potrebno napraviti. Predpostavljam da je taj MHR predviden da radi bez bendixa pa bi onda bilo mjesta za kurblu ali to se meni ne svida i drazi mi je alnaser od kurble.
Skracivanjem stupica za 1mm nisam nista sj#bo jer ih ima dovoljno kada je kalota skroz otvorena
Uz jos 1.5mm sajbicu do bolcne da bi remen stajao kako treba, zvjezda na zubima stoji ovako
Probao sam na to svejedno staviti krunu od kurble i sve stegnuti posteno ali pogodite kaj se desava, prilikom kurblanja matica se odpusta jer logicno kruna ne lovi uopce zube, tj lovi ih mozda desetu dvije i kako se zakrenula malo je polizala zube na radilici da sam jedva iscupo kalotu van. Onda sam izmislio specijalnu podlosku koja dode na ventilvar i zatim matica
Nisam probavao kako to sve stoji bez bendixa jer mi izbacivanje istog ne dolazi u obzir ni najmanje.