Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Blic pitanja  (Posjeta: 3407066 )

0 Članova i 13 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Vodena Pumpa

• Tržnica : (0)
  • forumski skejter
  • **
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Piaggio fly 50 2t
Odg: Blic pitanja
« Odgovori #13320 : 27 Lipanj, 2026, 14:21:04 »
Vozim piaggio fly 50 2t i prije par dana mi se počelo dešavati tokom vožnje držim gas i skuter normalno vozi i kad hoću dodati još malo gasa  krene se gušiti  i čuje se kako pada broj okretaja i skuter krene usporavati i čim popustim gas trzne i krene normalno voziti.  Kad dodam naglo gas skuter krene bez problema ,kad držim gas u istom položaju tokom vožnje ide normalno i kad hoću do kraja okrenuti ručku gasa gubi snagu i padaju okretaji.Upalim ga na mjestu i radi normalno na leru, dodam gas do kraja i nakon par sekundi motor krene gubiti snagu i okretaje i krene se gasiti, pustim gas i ne diram ga i odjednom se broj okretaja krene povečavati kao da držim gas do kraja , a ruka mi nije na ručici gasa. Gledao sam osigurač na igli od gasa i postavljena je na drugom zubu, jel osigurač moram pomicati jel ovako vozim već pet godina i nije bilo problema. Probao sam vijak za zrak na karburatoru štimati ali opet isti problem.
« Zadnja izmjena: 27 Lipanj, 2026, 14:33:12 Vodena Pumpa »

Offline challenbeen

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: otok Pag
« Odgovori #13321 : 27 Lipanj, 2026, 14:30:40 »
falš zrak, negdje propušta zrak i na punom gasu ga guši..
pa može bit od prirubnice, koljena airboxa, spužve, poispadanih šarafa na airboxu itd..
Gilera Runner ST 125/180 4t 2008
Yamaha N-Max 155 ie 2018

Offline Vodena Pumpa

• forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Piaggio fly 50 2t
« Odgovori #13322 : 27 Lipanj, 2026, 14:39:46 »
falš zrak, negdje propušta zrak i na punom gasu ga guši..
pa može bit od prirubnice, koljena airboxa, spužve, poispadanih šarafa na airboxu itd..

Sad sam skinuo poklopac i spužvu airboxa i upalim skuter i na leru normalno radi, uzmem krpu i stavim ju u otvor prirubnice i motor se ugasi što znači da nije falš zrak. Odvrnio sam vijak od šelne na prirubnici na karburatoru i stegnio ju ponovo, skinuo sam crijevo od goriva sa karburatora i ponovo stegnio šelnu, skinuo vakum crijevo sa slavine i vratio ju nazad, skinuo svijećicu i vratio ju nazad, upalim skuter i okrenem gas do kraja i motor radi normalno i ne guši se. U čemu je bio problem i šta sam ja tu riješio stvarno ne znam.
« Zadnja izmjena: 27 Lipanj, 2026, 19:07:21 Vodena Pumpa »