130/60-13, ako ces kupovati kod nas, uzmi Bridgestone Hoop, one su se pokazale u samom vrhu za tu dimenziju gume. Imas ih recimo na kupigume.hr
Evo pogledaj test prilikom kocenja za Hoop:
Ili Continental Twist
Razlika izmedju smećarske gume zbog koje se ekipa spi*ka je sljedeca; kad jako zakocis s prednjom kocnicom, smećarska guma ti zablokira i odvuce te u stranu, skliznes kao po ledu, uglavnom sjebe ti putanju, izgubis ravbotezu i raspes se. Blokiranje kotaca se desi prakticki prije negoli osjetis silu kocenja, jer takva guma nema dobar grip da bi izdrzala navalu sile prilikom kocenja. Malo bolja smećarska guma ovako skripi, ali i dalje to ne valja. Iskusno oko, a i neiskusno sada, ce primjetiti da sam na drugoj snimci morao pustiti rucicu kocnice kako bi odblokirao prednji kotac jer bi me frknuo prednji kraj u stranu i rasuo bih se. Zato sam morao prekinuti skripanje, da bih uspostavio kontrolu i ponovno poceo kociti, a to se vidi po duzem zaustavnom putu.
Prava guma, fino kulturno ostvari jebacku silu kocenja da ti se razlijepe jaja po sjedalu, drzis se kao manijak za volan, i izdize te na prednji kotac ako pretjeras, ali svakako se zaustavljas u puno ranije.
Razlika izmedju smećarske gume i prave, prakticki ne postoji, to je veoma cudno i zanimljivo.
Stay pod garancijom od ne padanja.