danas sam se igrao s vilicama od zdravka.....ispustio sam staro ulja su iz tubova za koje sam 99% siguran da nie promjenjeno od 2003.god
nisam mogao vjerovat da tako mala količina ubivenog ulja od 2 dcl može usmrdit garažu,miris kao da si uzeo riblju utrobu iz užeglog kontejnera i poslužio ga u tanjuru sa juhicom iz septičke sa žbunom zapaljenih dlaka(sačmarica)
nakon što sam ispustio ulje i izlio ga bratiću/susjedu u šahtu,rastavio sam kompletne tubove,ovaj put nie mi mogao pomoći kist i krpica pa sam radio sa kistom,svojom mješavinom za čišćenje zamašćenih djelova,wd-om,četkica za zube posuđena od starog,malo brusnog papira i dobrom voljom.....nakon što sam sve pobrisao te nanovo složio i u ove stock vilice kao i u f32 sam nasuo motul fork w15..u ovom slučaju nabavljeni su samo novi gumeni poklopci semeriga na tubovima,crna gumica na forumima znana kao i čistač tubova,dao mi ih frend što radi u propalom lokalnom piaggio centru,stajali u skladištu,kad sam došao po to rekao mi je samo nosi jer su ionako u stečaju i euroherc ih je uzeo pod svoje
..tak da u slučaju vilica novčanih izdataka nie praktički ni bilo,litru motul fork oila W15 sam dobio od šefa/sponzora...te sam uljetom namazao stup vilice i zamotao ga u celofan da slučajno ne bi povukao korozije prie sastavljanja,a kad budu sjele vilice na ramu cjeli ću stup vilica premazat grafitnom masti zbog daljnje zaštite....
jako sam zadovoljan obavljenim poslom
kao što vidite na drugoj slici,prednji kotač nikad nie bio skidan sa vilice tako da su tubovi neokarani od ispod,jer većina ljudi prilikom skidanja prednjeg kotača ne stavlja nikakvu zaštitu npr.tepih,linoleum,drvenu klocnu i sl. tako da se to sve izgrebe i ubija oko!!!!