Ovako,najprije sve pohvale Wayander-u za motor,respekt
Pošto nemam trenutačno što radit i NEOPISIVO mi je dosadno,uzeo sam si slobodu nabrzinu prevest ovaj tekst na hrvatski
,tako da i naši članovi koji ne znaju engleski mogu uzivati u ovom prehebenom projektu
Wayander nadam se da nećeš zamjeriti...
Ok...nakon što su mi policajci uzeli Sr 172 Stunter-a odlučio sam napraviti novi skuter za stunt koji ce biti upotrebljavan za promociju StunBase-a i za pobjedu u ovogdišnjem stunt natjecanju na Hockenheim-u
Za sve to sam trebao nesto vrlo ekskluzivno,model koji nitko ne upotrebljava za stunt a da ima savršene vozne osobine,kočnice i šasiju,zato sam odabrao Derbia Gp1 50 Revolution.
Nazad ima vilicu tako da nema vise problema sa selenima,serijski ima radijalna kociona klijesta i centralni amortizer.
Al problem je sto je 50kubika,a ja sam veliki obozavaljet zračno hlađene dvotaktne 172cccm mašine.
STVARI VEZANE UZ MOTOR
1.Originalni 50cc Piaggio ce biti zamjenjen sa mašinom od Apirlie Sr 150.Motor će biti „friziran“ sa Malossi 172 cilindrom i multivarom 2000.
NOVE STVARI VEZANE UZ MOTOR
1.“12 bar“
2. Slideri(klizači)
3.Zelena boja i crne naljepnice
4. Downhill volan
5. Nožna kočnica
6.Oversize disk(ako nađem nešto dobro)
23.06.2007.
Počelo je razmontiravanje skutera da bi se pripasala nova masina...originalno ne paše pa će biti potrebno promjeniti donji dio rame i zadnje držače motora...što nije veliki problem ako znat što radite...
01.07.2007.
Ok..motor je pripasan,rama je modificirana...Sad samo trebam smisliti kako rješiti problem s aupsuhom...Ako ne bude moguće staviti tvornički(koji će naravno morat biti rezan) napraviti cu novi ispod repa
27.09.2007.
Prva testna vožnja...Samo da provjerim očekivane vibracije motora...Sve je prošlo savršeno
30.09.2007.
Danas sam napravio prvu fazu svog „12 bara“.Stvar je dosta komplicirana za napravit na Derbiju.Bilo je potrebno mnogo posla i razmišljanja da bi ga napravio čvrstog i lijepog.Ovo je samo prva verzija bez pojačanja.Također ću ovaj put rabiti pločice od TITANA za bijele iskre
03.10.2007.
Napokon razmontirao cijelu stvar i sve je spremno za pljeskarenje.
I da...ima Benelli ramu =)
06.10.2007.
Došla rama sa pljeskrenja i felge sa farbanja...
Pa sam počeo sve sastavljat.
13.10.2007.
Pomalo ga nadograđujem.
22.07.2008
Nije već dugo bio update...Napokon sam nabavio neke dijelove da bi dovršio prednji kraj...Da,upotrebit ću KTM SuperDuke plastiku i satove.
Ovo je stavljeno samo za probu,kad se završi izgledat će mnogo bolje....
08.09.2008.
Polako ga dio po dio dovršavam...91% posla je gotovo.
Samo treba malo posla oko elektronike sa KTM satovima,pljeskaranje SVIH dijelova
09.10.2008.
Imao sam veliki problem sa strujnom instalacijom,pa smo odlucili napraviti vlastitu...Morali smo izrezati sve žice i „stvarčice“ koje ne trebam i necu upotrebljavati i onda smo ih počeli raditi komponentu po komponentu.
Sad su KTM satovi potpuno funkcionalni.Ima sve stvari koje ga čine legalnim za cestu.
Još mi uvijek nedostaju neke plastike,bojanje i pljeskarenje da se dovrši dizajn.Nakon toga ću nadograditi ovjes(kočnice i zadnji amortizer),pojačati pogon (jači lanac i lančanici) i možda neke stvari oko prijenosa.
Al motor je moguće vozit u ovom stanju
30.10.2008.
Napokon sam pljeskario ove dijelove...također sam ofarbao prednju masku...evo kako sad izgleda..P.S. Tekst SIGURNO ima grešaka jer sam nabrzinu pisao,pa mi se nije dalo provjeravati...sigurno sam i neki pojam krivo preveo al jbg
P.P.S Jesam rekao da mi je JAKO dosadno