Pozdrav nakon dužeg vremena....
Evo da se osvrnem na vrijeme od zadnje objave (servisa). Nakon 3000km po Jadranu začuo sam zvuk kapanja iz predjela zadnjeg kotača, oko remenice (klik-klak zvuk, možete pronaći na youtube, i nemojte ga ignorirati jer postoji mogućnost da ćete trebati novu felgu). Nadao sam se da zvuk dolazi prilikom naskakanja zuba remena na remenicu jer kotač nije imao niti malo lufta, i tako sam se još 500km vratio doma. Krenuo sam u rastavljanje i pregled, imao sam što vidjeti, ležaj ispravan potpuno, no ima lufta 1/10 mm, i tako je lupao unutar ležišta u felgi (sve je na fotkama). Naručio sam nove NTN JAPAN ležajeve i Corteco semeringe te uz obradu dosjeda i specijalnog ljepila za tu svrhu Loctite 648 uspio sam sanirati problem. Prešao sam 300km nakon zahvata, nisam ga šparao, sve je OK za sada.... Felga nova je nešto ispod 600€, no mislim da je to od Premium modela felga gdje su taj problem riješili konačno, čitao sam na stranim forumima, ali se ne sjećam na koji način. Ležaj je 12mm uzak, a veliko je opterećenje na njemu, aluminijski dosjed, 28tkm na satu pokazalo je da je načet dosjed. Većina motora kojima sam vidio dosjed ležaja uz pogonsku remenicu ili lančanik ima dupli ležaj (znači 3 na zadnjoj osovini), ili je taj jedan sa strane pogona igličasti i dosta širi u dosjedu. Tu su kosooki malo zaškrtarili i to se osjeti kad tad ovisno o exploataciji. Iskusni majstori zanata rekli su mi da bi ovaj Loctite trebao učiniti dosjed čak jačim nego kad je zdrav. Problem je ako ode ležaj, ne može se izbiti bez da se ugrije dosjed na 250+°C. Ništa, vidjet ćemo kako će se ponašati.... Eto....
Edit: Opet fotke ne mogu staviti niti preko Postimages niti putem privitaka, samo mi izbacuje GREŠKA. Imam brdo fotki i videa servisa i ovoga problema, ako netko može dati savjet kako podići fotku.... Prije sam to uredno preko postimages - copy hotlink za forum. Sad greška, još sam smanji fotke na onu 3. najmanju opciju rezolucije u postimages....