Da izbjegnete nebuloze sa brzinomjerom (iako su vec 15-20 godina sasvim ok uz toleranciju od nekih 5+ % ), stavit nosac mobitela, upalit gps i pogledat pravu brzinu ako je to uopce bitno - zapravo, taj podatak sluzi samo za kurcenje, ali, ima koristi cisto da se vidi koliko sat na vozilu laze (vec dugo vremena se radi o postotcima, barem na vozilima sa digitalnim pokazivacima koji se ne rastezu kao zvaka na briznomjeru nego imaju predefinirano odstupanje bez obzira koliko brzo vozio - doslovno je u igri samo postotak, pa na 50 kmh pravih recimo pokazuje 52-53 kmh, na 100 kmh pokazuje 105-106kmh itd).
Npr, meni NRG power 2005. godiste (prva generacija NRG powera koja je imala digitalni brtzinomjer). dok sam ga davno imao (kupio bas te godine kad je izasao) lagao nekih 6-7%, Kawasaki Z750 (imao 2: 2010 i 2012 godiste) 6%. Ovaj Z900 kojeg vozim vec 5 godina nevjerojatno malo laze, bas me zacudilo, 2%, mozda cak i manje, nisam ni skuzio do prije godinu dvije kad sam poceo koristiti mob na nosacu cisto da me upozorava na kamere - vozim po satu 100 kmh, GPS pokazuje 98-99 km/h, bas me zacudilo da je tako mala tolerancija. Naravno, utjece i dimenzija i potrosenost gume gdje je senzor, ali, dimenziju gume uvijek imam tvornicku iako na motorima zna biti odstupanja u opsegu ovisno o firmi i tipu gume, ali cinjenica je da brzinomjer fakat pokazuje prezicnije nego bi htio - dobro je imat 5-6-7% odstupanja, jer, navikao sam pored kamera prolazit 15-20 kmh brze od dozvoljenog, a kad je tolerancija brzinomjera skoro nepostojeca, veca sansa ubrat kaznu ak se gadja tih 20 kmh sto je nepisano pravilo kod kamera kada te fotkaju - mogu iz osobnog iskutva rec da do 20 kmh preko nikad kazna dosla, kako na motorima, tako i kad vozim auto (pricam o pravoj brzini, mjereno GPS-om).