Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Gilera Runner 50, 2015, maksimalna brzina 78?  (Posjeta: 523 )

1 Član i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline trudna tableta

• Tržnica : (0)
  • forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
  • Moj Skuter: Kawasaki KLE 500
Gilera Runner 50, 2015, maksimalna brzina 78?
« : 03 Kolovoz, 2025, 18:51:51 »
Pozdrav,

dakle radi se Runneru 50 kojeg sam jučer kupio, godište 2015ta, 18tkm, Malossi wild lion spuh, rolice 5,6g, tvornički prijenos i fergazer koliko vidim ovak na prvu. Prstena nema na variomatu( mislio da je mozda to)

pali na zub topao i hladan, i ok povuče valjda...
( dugo nisam vozio 50tku pa ne znam više kako bi točno trebalo biti), ali ono nema trokanja, gušenja i sl.

Problem je u tome što mu je sa mojih 100kg maksimalna brzina 78km/h po satu.
u usporedbi sa prijašnjom runnericom koju sam imao koja je bila 2010g, sa tvorničkim spuhom i svime ostalim koja išla bez problema 95km/h po vuri a cini mi se i bolje ubrzavala, ovo je jako loše, pa me zanima što savjetujete da se pogleda?

Auspuh sam skinuo dolje provjeriti, ne čini se masan i zaštopan, variomat tvornički ispravan, remen je gore izgleda novi Piaggio širine 18mm, rolice nisu potrošene, težina 5,65g, iza kuplung koliko vidim izgleda serijski( nisu federi u bojama, a ni centralna).

od kud krenuti?
hvala na savjetima

Offline dario007

• moderator
  • Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Nrg 180,2x SP180
  • Moja Kaciga: X-lite x661
  • MojSetup: OEM+
  • MojSpuh: Pia-SM06,Jollymoto
Odg: Gilera Runner 50, 2015, maksimalna brzina 78?
« Odgovori #1 : 04 Kolovoz, 2025, 00:55:05 »
Mislim da si ipak krivo zapamtio, nema šanse da je mrtva serijala išla 95 po satu novog runnera, jer uglavnom idu 78-82 gpsa ili 7 u plus od toga po satu.

wild lion bi trebao gađati oko 9000-9200rpm kroz ubrzanje, privjeri dizna koja je, 64 ide bez limića uglavnom. 18mm remen je već dosta potrošeno, novi sad dolaze oko 19.2mm i to ti odnosi dosta krajnje brzine. Realno je očekivati sa novim remenom brzinu oko 90km/h po satu.

Ne vozi brže nego što tvoj andeo čuvar može letjeti!!!

Offline matija84m

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: zvečaj
  • Moj Skuter: gilera dna
  • Moja Kaciga: vemar
  • MojSetup: Gilardoni 180😉
  • MojSpuh: SM04
« Odgovori #2 : 04 Kolovoz, 2025, 19:18:28 »
Ovaj novi runera Laze 3-4 km/h na tim brzinama
Mjerio sam runera 2014.g
Mnogo jaka grana, role grama malo,
Tripovat se mora, makar se raspalo.

Offline balki

• Tržnica : (+7)
  • maxi forumaš
  • idemo dalje...
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zg
  • Moj Skuter: Sportcity X50ie; X=3
  • Moja Kaciga: Nolan N80.8
  • MojSetup: Nadasve funkcionalna nakupina djelova
  • MojSpuh: Akrap
« Odgovori #3 : 04 Kolovoz, 2025, 19:37:54 »
Dok mi još uvijek imamo toleranciju 10kmh ispod 100 i 10% iznad 100, neke EU zemlje su uvele 3kmh i 3% za te uvjete. Od tuda možda dolazi ta promjena preciznosti tahometara vozila za EU tržište...
Stvarni život je iluzija izazvana odmakom od tastature

Online Robi_ck

• forumski pješak
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Gilera Gp 800
« Odgovori #4 : Danas u 13:29:37 »
Isti problem i kod mene, ni sa malossi base kitom ne ide preko 78 ili 9200 okretaja pod opterecenjenjem ili 10000 bez opterecenja.
Mislim da ima neki limitator u onoj novijoj digitalnoj urici. Da odmah dodam da sam probao mijenjati sve.
Multivar je gore novi, delortto 19 sa diznom 80, airbox preradjen, auspuh leovince touring, cdi promijenjen, pickup, magnet i stator.

Offline dario007

• moderator
  • Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Nrg 180,2x SP180
  • Moja Kaciga: X-lite x661
  • MojSetup: OEM+
  • MojSpuh: Pia-SM06,Jollymoto
« Odgovori #5 : Danas u 13:48:15 »
Getriba ti je 20% krača nego na starom tipu. Ne može se vrtjeti do beskraja da bi išao brže. Treba staviti getribu sa starog...

Ovdje imaš sve šta je potrebno...

https://forum.mojskuter.com/index.php/topic,114798.0.html
Ne vozi brže nego što tvoj andeo čuvar može letjeti!!!

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #6 : Danas u 14:19:21 »
Da izbjegnete nebuloze sa brzinomjerom (iako su vec 15-20 godina sasvim ok uz toleranciju od nekih 5+ % ), stavit nosac mobitela, upalit gps i pogledat pravu brzinu ako je to uopce bitno - zapravo, taj podatak sluzi samo za kurcenje, ali, ima koristi cisto da se vidi koliko sat na vozilu laze (vec dugo vremena se radi o postotcima, barem na vozilima sa digitalnim pokazivacima koji se ne rastezu kao zvaka na briznomjeru nego imaju predefinirano odstupanje bez obzira koliko brzo vozio - doslovno je u igri samo postotak, pa na 50 kmh pravih  recimo pokazuje 52-53 kmh, na 100 kmh pokazuje 105-106kmh itd).

Npr, meni NRG power 2005. godiste  (prva generacija NRG powera koja je imala digitalni brtzinomjer). dok sam ga davno imao (kupio bas te godine kad je izasao) lagao nekih 6-7%, Kawasaki Z750 (imao 2: 2010 i 2012 godiste) 6%. Ovaj Z900 kojeg vozim vec 5 godina nevjerojatno malo laze, bas me zacudilo, 2%, mozda cak i manje, nisam ni skuzio do prije godinu dvije kad sam poceo koristiti mob na nosacu cisto da me upozorava na kamere - vozim po satu 100 kmh, GPS pokazuje 98-99 km/h, bas me zacudilo da je tako mala tolerancija. Naravno, utjece i dimenzija i potrosenost gume gdje je senzor, ali, dimenziju gume uvijek imam tvornicku iako na motorima zna biti odstupanja u opsegu ovisno o firmi i tipu gume, ali cinjenica je da brzinomjer fakat pokazuje prezicnije nego bi htio - dobro je imat 5-6-7% odstupanja, jer, navikao sam pored kamera prolazit 15-20 kmh brze od dozvoljenog, a kad je tolerancija brzinomjera skoro nepostojeca, veca sansa ubrat kaznu ak se gadja tih 20 kmh sto je nepisano pravilo kod kamera kada te fotkaju - mogu iz osobnog iskutva rec da do 20 kmh preko nikad kazna dosla, kako na motorima, tako i kad vozim auto (pricam o pravoj brzini, mjereno GPS-om).
« Zadnja izmjena: Danas u 14:34:54 3alfa3 »