Otišao u Novalju samo pogledati u kakvom je stanju skuter, bilo dosadno jel... Na kraju se ispostavilo da je lik promijenio zadnju gumu, auspuh, karb, akumulator, termogrupu (RMS) i tako ga davao, pri tome da su neke plastike bile oštećene uključujući sjedalo koje je novo tapecirano ali razvaljena plastika od ispod. To ću nastojati popraviti čim budem mogao. Za sada sam mu servisirao kočnice, promijenio ulje u getribi, pregledao ležajeve volana, nadolio dvotaktola te goriva i pregledao senzor temperature jer se klima (mislim da i slini malo) te i ga trebalo zamijeniti... Očistio sam airbox i od tada ne pali odmah na zub. Karb još nisam pregledao, ali nadam se da ovih dana hoću. Skinut ću ga i pregledati da vidim koji je setup samog karba. Naime, dao mi je još jedan karb sastrane (njegov oem stari). Tražio je 6.000 kn ali sa razbijenim plastikama, oštećene neke, bez bočne nogare i malo sjebane centralne nogare mu jednostavno nisam uopće htio pričat sa njime pa čovik samo spustio cijenu.
Najbitnija stvar je da je sat ispravan i da pokazuje sve razine goriva. Skuter ima 11.800 kilometara, a vlasnik je 7 godina. A i ono najbitnije, registriran je godinu dana. Samo sam imao problema sa prijepisom jer smo napravili kupoprodajni a treba mi izdati račun jer je na firmu regan hahahah ... Skinio sam deklo, oprao sve što se moglo oprat, podmazao mehanizam kurble, makao bando remen 16,8mm debljine, stavio polovni oem piaggio remen kojeg sam imao u steku 18,2mm, rolice su bile Malossi 4,7 i 5,0 grama ako sam dobro pohvatao. Vrti se na 8.000 okretaja a kompletan je serijala osim auspuha bez katalizatora?? Jel bi se trebao vrtiti na 8.800 okretaja po tome?
Kad sam ga vozio iz Novalje do Povljane tih 40 kilometara, trom je bio na startu, trom uz brijeg ali razvrtio je 70 na sat, niz brijeg po satu ravno 100 km/h. Sad sa novim remenom ide 80 po satu, ali definitivno je trom na startu. Ne znam što ću sa time... ferode na kvačilu sam pobrusio kao i zvono i mrvicu je bolji start. No mislim da bi moglo biti i do centralnog federa kao i do teških rolica a da ne kažem i RMS termogrupe. Pošto imam OEM mašinu složenu na stolu, razmišljam dali da prebacim na Powera... doslovno samo remen trebam i karb. Od ulaganja imam prirubnicu, ova je ispucala, riješiti deklo, imam već ofarbano samo bi presložio mehanizam kurble i pokrpati jednu plastiku bočnu a možda je odmah i obojiti u crnu boju pošto nema šanse da se pogodi ta zelena boja. Skuter čim prepišem na sebe, i doradim par sitnica glede plastika, odmah ide na fotkanje i na oglas za 6.900 kn. Ovo za mašine ću još razmisliti jer ga onda se dižee cijena skutera