Ovo je moja prastara ideja koju sam otkrio bez icije pomoci i inspiracije vec u samom pocetku s experimentiranjem na PureJetima, a to je da PureJet masina pali na zub.
S vremenom kako sam poceo tunirati pedesetke, ali ne na obican nacin di ti uzmes lovu i kupis to, to i to. Jebes ti to, nije to zadovoljstvo na razini kao kad ti sam nesto odradis svojim rukama i imas konkretan rezultat.
Mene je zanimalo, kako kao teenager koji nema kesa, da sam sebi slozi iz nicega ili plafon za gablec, da skuter ide osjetno bolje.
Kod takvog tuninga, pojavio se problem da imamo prebogatu smjesu dok je masina hladna , odnosno skuter "stuca" prvi kilometar voznje. I cim se zeru zgrije, sve je u redu.
Medjutim, i tome se moze doskociti. Predstavljam rijesenje koje sam pronasao experimentirajuci za PureJet zajednicu, bez ikakvih inspiracija s interneta, i bez icije pomoci.
Na snimci mozete primjetiti kako masina hladna prekida (to je kao kad skuter s karbom trokira hladan). Eto, jos jedan benefit i mala olaksica ka savrsenstvu u voznji.
Misija:
- odabrati PureJet zdravu masinu i sve ostale popratne dijelove
- izvrsiti kontrolu svakog dijela i izvrsiti update kriticnih komponenti
- izvrsiti unaprijed sva poznata podesavanja, tako da nema vise nikakvog posla nakon prvog paljenja, da se moze odmah tockarati i jurcati
- namontirati sve, pospajati i upaliti
- stvoriti skuter koji nista ne pita, a puno daje. Gledajuci po vremenskoj crti, cilj je postici da skuter ne trazi niti najmanje intervencije, te da se stvori dojam kako se nikada nista ne kvari
- jednostavno, servisni intervali moraju biti dugi