update 26.04.2022 - Vodena pumpa Ajmo ponovo kao i 2016. godine. Spuh dolje, otpuštanje grane i amortizera, support arm dolje, micanje sas ventila, 4 križna šarafa na poklopcu pumpe i ispuštanej antifriza. Onda imamo 4 imbus šarafa poklopca dekla, impeler i lagano tuckanje gumenim čekićem da deklo popusti i skine se dolje. Pošto je već skidano prije par godina, nije bilo velikih problema.
Komplet poklopac s pumpom dolje, a usporedba stara nova je na slikama ispod. Samo da spomenem, 2016. sam uzeo set za reparaciju pumpe koji i dalje drži, no na zagrijanom skuteru je počeo šuškati lager i nisam to mogao pregristi. U razgovoru s "doktorom" 4T, odlučio sam se na OEM izvedbu gdje je komplet "naprešano" sve i ja samo zašarafim. Manje posla i živciranja, a vjerujem da bude i trajalo.
Novi poklopac/pumpa gore, treba si odmjeriti šublerom razmak rupa da bi sjelo i sklapanje svega ostaloga
uz čišćenje. Antifriz G12, 50/50 omjer. Kad sam sve vratio i zapalio skuter da odzračim sistem, "špungiralo" mi je crijevo antifriza na glavi i lijepo sam si napravio prekrasnu večer.. Ostavio sam tako, samo očistio antifriz i sve prebrisao da ne ostane masno ( čitaj 0.5L antifriza otišlo na/u pod).
Danas kupio novi antifriz jer nije bilo dosta doma na polici, skratio crijevo za 2cm i odzračio. Čekao sam dizanje temperature u brizi da li se bude zvuk vratio no to je to, nema jednoga krivoga zvuka
Uz sve to naravno obavio sam ponovo komplet proljetno čišćenje i spremni smo za nove pobjede. Na satu na današnji dan
17.082km.
Hvala na čitanju i stojim na raspolaganju za sve informacije oko detalja.