Pozdrav cijenjenoj ekipi...
Budući da mi je ovo prvi post htio bih ukratko prvo predstaviti svoj motorčić.
Italscooter baotian 2006, kupljen prije 4 godine sa 3000km za siću od jednog dede.
Blokada mu je već bila skinuta. Sada ima 8000km i uz promjenjeno ulje na njemu je jedini kvar bila puknuta sajla brzinomjera na 7900km.
Motorčić je uvijek radio savršeno i jednostavno je bio brži od baotiana iz okoline koje znam. Osim blokade začepio sam onu cijev koja ide iz auspuha u usis. Krajnja brzina mu je prema njegovoj kazaljci kretala se od 63 - 70 ovisno o temp.zraka- jednom prilikom od vrapča prema črnomercu, i po ljubljanskoj skoro pa 80.(rekao bih da kazaljka laže za 9 kmh al nije bitno).
Prije mjesec dana sam mu ugradio kit 47mm 72 ccm, izvadio zadnju pregradu
iz auspuha i dobio osjetno bolji moment,snagu na uzbrdici, brže postizanje krajnje brzine.
Budući da je prije stavljanja kita motor super radio( a ujedno i iz neznanja) nisam htio dirati ventile, već sam samo vratio natrag cijeli onaj dio sa klackalicama. Kad sam sve sklopio motor je upalio doslovce iz prve sa malo niskim ler gasom kojeg sam povisio na onom vijku na karbu.
Sa kitom sam prezadovoljan
, motor i dalje pali iz prve i ima snage, ali me malo muči krajnja koja se zakuca na 70 ravno i ni makac.
Znači dobio sam ubrzanje ali krajnja je ostala ista. Karburator osim ler gasa nisam dirao, ne guši ni ni ništa slično pa nisam htio dirati diznu ni niš.
Zanima me što bih mogao jeftinog učiniti da se krajnja malo poveća, pretpostavljam da su rolice tvorničke a i sa svime time što se tiče prijenosa nam na vi, pa molim cijenjene forumaše koji imaju OSOBNOG I PROVJERENOG iskustva da me upute.(može i kakav link).
Isto tako bih molio uputu kako radite blokadu za tehnički, jer sa ovim svojim sam imao problema na tehničkom dok je bio 50ccm jer uz stavljen šarafić na karbu išao 56, pa sam morao još zategnuti zadnju kočnicu da stalno koči da smanim brzinu da me pusti pa se bojim da sada to ne bude više dovoljno jer je motor sada jači.
Unaprijed hvala na odgovorima i lijepi pozdrav