ovako...gledam upravo dnevnik nove tv...i bilo je ono kako su u varazdinu poginula cetveroclana obitelj...i onda su pricali o tome...i snimke i slike nesreca...
i malo sam si razmislio... sto bi doista zaustavilo to???
mislim, nesreca ce sigurno uvijek biti (oduzimanje predosnosti na raskrizju, pa se malo auto ozulja, itd)...tako to ide u prometu...ali siguran sam da se mogu sprijeciti teske nesrece...i smanjiti broj poginulih
ali sto bi bila ta stvar koja bi SMANJILA BROJ NESRECA/POGINULIH, TE VISE SMIRLILA VOZACE?
evo...ja cu prvi iznjeti misljenje...pa vi molim vas nastavite...al ozbiljno razmislite o tome
jedan od intervijuiranih na novoj u autu je rekao da bi trebalo "filati" (uvik iznova pokazivati) vozace slikama teskih nesreca...
al mislim da to koliko ima dobrog ucinka ima i loseg...jer na neke to jednostavno ne djeluje...kolko god im to pokazivali...a i nemozes cili dan vrtiti slike sudara...mislim...sta, da budemo zombiji koji ce samo to gledati?!?!
neki misle da su to visoke novcane kazne...a ja se sa tim uopce ne slazem...ljudima koji nemaju para...i vecinom voze normalno uhvati ih policija...i jadni mozda i gladuju tjedan dva da plate kaznu...dok sa druge strane bogati rade sranja pijani...i bas njega briga kolka je kazna kad ima para ka blata...
sa druge strane tu su policajci koji su nazalost preblagi...sorry svi koji nemate vozacku i svi koji i kao ja radite najcesce sranja po cesti...al to je istina...ili su preblagi, ili im das "za kavu"
evo primjer...moj frend i ja isli u sarajevo sa mustangom...i vozi on preko 150 na sat, nema svjetla, nije veznan...i odjednom mu iskoci pandur posli mostara iza nekog busa...kocia je full naglo i stao je 50+ metara posli...kad smo se vratili...pravio se da nezna pricati nas cro jer i je talijan...al zna cro pricati...i na kraju jende full smesne price pandur je uzeo (doslovno iscupao kad ih je vidio) 20 eura...nasmijao se...pokaza i reka.." vezati se, vezati se...manje voziti, radovi naprjed..." (zna engleski cak jer je cak bio prica..."tiket pisti, tiket pisati"
)
i osli smo...naravno ne samo da je vozia opet isto...nego duplo lude...trkali smo se po cesti sa mercedesom brabusom i tdi-om preticucui kolone cak kroz tunele...tak da necu pricati sta sve nisu radili (on i ta 2 lika
)
uglavnom
policajci su takvi...i zato cak ni kazne nisu rjesenje...
s druge strane moje misljenje je da su ceste VELIKI uzrok nesreca...pocevsi od rupa, full skliskih cesti, pa do doslovno nikakve nepreglednosti...
evo primjer SAMO iz zadra...kod jednog igralista (bagat) ima jedno raskrzije di je svako tolko nesreca...najcesce teska jer se radi o krizanju ceste sa prednoscu prolaska koja ide nizbrdo i ceste koja je sporedna...i ovi iz sporedne oduzmu prednost jer ne prosude dobro brzinu...i ovi nalete...ili cak ne vide od zida...koj je na obadvije strane...evo sad su prije 2 tj srusili jedan zid nakon nesrece di je bilo puno tesko ozljedenih
ili evo danas...ja idem u grad na ispit u hak za B kat...i guzva...ja vozim izmedu auta...i malo gas dodam i naide auto i ja idem malo prikociti...i naravno proklize...i nebi stao nego bi udario u auto ispred da nisam ispravia motor i izmedu auta prosa jedva...zasto?!?! zato sta je cesta klizava da bi moga voziti motor i u tenisicama ko na rolama stajati na cesti...i kliza bi... (sutra idem kupiti novu gumu i plocice, a po potrebi i diskove, a ne pilu ka sta sam planira...jer necu da se ovako nesto ponovi...)
moje misljenje kako bi se nesto ovakvo moglo sprijeciti je da osim sta se zna, da treba popraviti ceste, popraviti signalizaciju, znakove koji se ne vide, itd. da bi trebalo to napraviti sa prometnim policajcima...
naprimjer...sad kad su dijeca u prometu (mislim na prvase pa do cetvrtasa, jer ovi stariji se vec znaju bolje ponasati u prometu) da bi trebalo oko skola i u neposrednoj blizini na pjesacke prijelaze, tj. kraj njih, postaviti bar jednog policajca (zivog, a ne ona sranja od lezecih koja samo trgaju aute a nicemu ne sluze...)
on bi zaustavljao aute kada prelaze dijeca...i da tamo bude u vrijeme kada dijaca idu, i kada dijeca odlaze iz skola
druga stvar...trebaju biti strozi...
evo. prije par dana ja preticem kolonu i pritom sam ne samo presa preko duple pune crte nego vozia po sredini trake za promet iz suprotnog smijera...pandur me zaustavi...radi kontrole vozackih kod motorista...vidi da imam...i kaze mrtav hladan dovidenja...a kaznu mi je moga prisiti...ili dati kazneni bod ili nesto...i premda zvuci glupo...mozda bi bilo bolje da je...jer bi se malo opametio...pa mozda nebi danas bio u onoj situaciji...jer bi ako bi vec pretica kolonu (pa ipak sam motorist, zakaj da cekam
) isa bi ful sporo...
sa druge strane...nije vazna velika novcana kazna...bolje da je manja...al da ih se daje...i da je puno vise kontrola po cestama, gradovima...i da su skoro svaki dan prisutni...a ne da su u kontroli svake prjestupne kad im treba pare...a ovako i budalu koja radi full teska sranja puste uz riječi: "polakse samo"...jer na nikoga to ne utjece...a kamoli ne na manijake...
isto tako kretene koji dizu na zadnji npr. po gradu bi doslovno zatvorio na recimo 2 tj., ako su maloljetni u dom za maloljetne...bez imalo zastajkivanja...jer ja stunt volim...i protiv njega nemam nista protiv...al ima mjesta di se to moze
isto tako drzava je kriva sta mladima ne omogucava da se ispucaju na sigurnim prostorima...jer sta je za hrvatsku jedan grobnik...nista...a da je vise takvih staza za trkanje...bilo bi manje ludiranja na cestama
ili stunt...kad smo ja, naranda, x-thug i dino se malo zafrkavali na jednom parkiralistu, kao stunt...(ni s od stunta jer nismo mogli na zadnji) uvik je dolazila policija...a jednosm smo ih i docekali...pa su nas skoro istukli interventni panduri...mislim ono...jel mu bolje da to pokusavamo po cesti ili tu di nikome nesmetamo jer nama nikoji auto na parkingu velikome...
eto...to je moje misljenje...a evo po ure pokusavam naci jedan site koj ima slike od nesreca...i to bez cenure...kad se vide djelovi mozga po autu, motoristi koji su prepolovnjeni na 2 dijela (jedan od drugog leze udaljeni 5-6 metara)...a to je onaj blazi dio...al nemogu je naci...al cim nadem postati cu ovdi...
eto...nadam se da cete ozbiljno shvatiti temu...jer nisam jedan on maminih maza koj vozi motor po zakonu sve...(potajte playmakere,blacknarandu, x-thuga...i tako to
) al mislim da bi neke stvari trebalo postovati...i boriti se protiv kretena koji ugrozavaju svoj i tudi zivot na cesti a i protiv onih koji to rade nesvejsno
evo ja osobno necu vise voziti ako popijem cak samo jednu casicu votke ili neceg drugog alkoholnog...iako sam do sad to ucinio samo 2 puta...i nista nije bilo...niti sam bio blizu ikakvom pripitom stanju...al ipak...bolje bez icega...i sutra mjenjam gumu i plocice na motoru...
i malo opreznije vozim...(a ludirat cu se samo kad ima mjesta necem takvom)