Sa škodilakom smo i mi imali sličan problem, Octavia 2002. Isto, sad nakon 12 godina pošto baš i ne ide svake godine na servis nego svake 2. Počela je klima slabo ventilirati i pojavio se smrad vlage i plijesni, a znale su nam i lokalne mačke zapišavati hladnjak i sve okolo pa je i to ulazilo u kabinu kad bi se klima uključila.
Ugl. odvezao sam ga kod jednog klima majstora i objasnio mi čovjek fino, kupiš tu pjenu/sprej, ima i na Ini, al' ja sam uzeo na OMV-u, narokaš u sistem kroz ventilaciju, ostaviš da malo odstoji onda upališ i sve da radi kojih 10 min i spreman si, al' može biti i ako imaš filter klime da je i on prljav i da njega treba oprati/promjeniti jer ako se i na njemu kondenzirala vlaga zna se i on nakupiti kojekavih mikroba vlage i plijesni pa i on smrđeka.
Ugl. lik mi objasnio sve, poslo me kući da ne trošim pare kod njega, samo zato što sam pito kako se to radi i jel se to može i kući xD
To je slučaj na Škodi, tu sam stavljao taj sprej/pjenu, dok na svom Golfu 2. Ima stara onaj paro-čistač, to turim u ventilaciju ispušem dobrano, skinem one zaštite na ventilatorima, malo turim neku krpicu da pokupim prljavštinu koliko mogu sve spakujem i sve dobro radi
Ugl. Ovo gore ti je najjednostavnije, kupiš taj sprej pjenu staviš u sistem kroz ventilaciju, ostaviš da odstoji, upališ sve na kojih 10.ak minuta, provjeriš si filter (ako imaš) za svaki slučaj i peglaj dalje