da, ne vrijede ista pravila u svim stanicama za tehnicki, a cak i u istoj ovisi od djelatnika do djelatnika.
Pouzdano znam (vidio na svoje oci) da su jos prosle godine u 7. mjesecu covjeka rusili na tehnickom iako je na motoru (ne skuteru
) imao homologirani Leo Vince sa db killerom. Rekli su mu da mora to otic upisat u prometnu (300tinjak kuna). Ja sam zvao u Veliku Goricu u CVH gdje to rade jer sam u istoj situaciji i rekli su da to obavezno napravim. btw, tog covjeka znam sa drugog foruma pa smo i taamo komentirali taj dogadjaj.
S druge strane, neki dan sam regao auto i pitao lika koji je obavljao tehnicki za tu moju situaciju sa tehnickim z amotor i rekao je da je jedino bitno da spuh nije preglasan. E sto je zanimljivo - to sto se radi o istoj stanici za tehnicki pregled kao u slucaju covjeka sa pocetka mog posta kojeg nisu ni uzeli u razmatranje za tehnicki jer spuh nije upisan u prommetnu (iako je homologiran bas za taj motor, imao je db killer i papire od spuha)
Tako da se tu ne slazem sa jogom (iako covjek logicno pise, al ovo nije logicna drzava)
Dio koji na sebi posjeduje homologacijski broj nije posebno dodatno unjeti u papire vozila odnosno dodatno atestirati i moze se koristiti na vozilu bez dodatne papirologije jer broj koji je ustancan na njemu dokazuje da taj dio zadovoljava norme koje vrijede unutar trzista na kojem se prodaje.